Sezonul nunţilor, compromis în acest an la Timişoara. 90% dintre evenimente s-au amânat. „Ne omoară incertitudinea”

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Proprietarii localurilor care găzduiesc nunţi, botezuri şi alte evenmente spun că acest sezon este compromis din cauza pandemiei. Mai mult, aceştia consideră că incertitudinea a ceea ce se va întâmpla după 1 iulie îi omoară, iar mirii au nevoie de câteva luni să-şi organizeze nunta, chiar dacă la începutul lunii iulie se va da undă verde la astfel de evenimente cu mai multe persoane.

90% dintre nunţile şi botezurile anunţate în acest an la Timişoara au fost amânate pentru anul viitor, transmit reprezentanţii unor importante săli de evenimente din Timişoara şi împrejurimi. Unii miri, mai nerăbdători şi mai curajoşi, şi-au programat nunta în toamnă, deşi nu se ştie care vor fi deciziile Guvernului pentru acea perioadă.

„Au fost foarte multe nunţi care s-au amânat pentru anul următor. Mai sunt unii care şi-au amânat nunta pe toamnă. Aceştia sunt destul de curajoşi. Nu suntem într-o situaţie prea fericită. 90% dintre evenimentele din mai, iunie, iulie s-au amânat. Ne omoară incertitudinea. Se dau reguli noi de pe o zi pe alta. Mirii, pentru a organiza un eveniment, ar trebui să-l pregătească cel puţin cu două luni înainte. Dacă de la 1 iulie Guvernul ne va spune că se vor ţine evenimente şi nunţi, noi ne aşteptăm să începem cu evenimentele de la 1 septembrie, pentru că mirii au nevoie câteva luni pentru a-şi pregăti evenimentul”, a precizat Daniel Ion Flonta, proprietarul Complexului Flonta.

Măsurile Guvernului bulversează proprietarii de restaurante

În acest moment este permis ca evenimentele să se desfăşoare în interior cu maximum 20 de persoane, măsură care se suprapune aceleia ca restaurantele să rămână închise, fapt ce îi bulversează pe proprietari şi nu ştiu cum să procedeze.

„Ni s-a spus că 20 de persoane e voie pentru evenimente înăuntru, dar restaurantele rămân închise şi sunt două chestiuni care se bat cap în cap. Dar am întrebat şi ni s-a spus că avem voie. E ciudat. Încercăm să trecem cât mai repede prin asta şi să rămânem optimişti”, a adăugat Daniel Ion Flonta.

Cifră de afaceri zero

Nici vremea nu îi ajută pe proprietarii de localuri în ceea ce priveşte activitatea în aer liber, ţinând cont de ploile puternice din ultima perioada. Una peste alta, cifra de afaceri este zero.

„Încercăm să ţinem evenimente în aer liber, dar nici vremea nu ne prea ajută pentru că a plouat toată luna. În aceste luni ni s-a redus cifra de afaceri la zero în cele două luni în care am fost închişi, pentru că am ales să nu mergem pe partea de livrări. La acest capitol au funcţionat bine firmele care făceau acest lucru şi înainte. Cei care au intrat noi pe piaţă nu ştiu ce succes au avut”, a mai spus proprietarul Complexului Flonta.

De la 1 iulie… măcar 50 de persoane

Alţi reprezentanţi ai localurilor de evenimente, mai optimişti, speră ca de la 1 iulie să poată să fie organizate nunţi şi botezuri în care să fie permisă prezenţa a măcar 50 de persoane, pentru că, în caz contrar, timişorenii preferă să ţină evenimentele acasă şi să nu mai plătească localul.

„Situaţia este critică. Activitatea noastră în proporţie de peste 90% pe asta se baza, pe evenimente. Aşteptăm să ne dea drumul, măcar pentru 50 de persoane, să poată oamenii să-şi boteze copiii şi să-şi desfăşoare cununiile. În acest moment sunt permise maximum 20 de persoane la astfel de evenimente. Acestea sunt reprezentate de naşi, copii, muzică şi cam atât. Atunci mai bine le fac acasă, ce atmosferă e asta? Cred că 90% sezonul evenimentelor este compromis pentru acest an”, a conchis Florentin Kurkui, administratorul sălii de evenimente „La Rousse”.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/