Bani pentru bone! La Timişoara se vor aloca fonduri pentru angajarea de persoane care să stea cu copiii tinerilor de carieră

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Primarul Timişoarei a făcut public un nou proiect care urmează să fie supus aprobării în Consiliul Local. Acesta se adresează tinerilor părinţi care îşi doresc o carieră de succes şi nu au cu cine să-şi lase copiii. Mai exact, Primăria va aloca o sumă de bani pentru angajarea bonelor.

Avem un proiect prin care să îi ajutăm pe tineri să aibă grijă de copiii lor cu ajutorul bonelor. Vom aproba în proxima şedinţă de Consiliu Local 1.200.000 de lei pe an pentru a fi daţi familiilor tinere, în scopul contractării bonelor care să se îngrijească de copii. Vor fi o serie de condiţii, va fi o procedură pe care o va elabora Direcţia de Asistenţă Socială, dar noi intervenim foarte rapid cu această hotărâre de alocare a unei sume importante cu această destinaţie”, a afirmat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Cum rămâne cu reducerea timpului petrecut de părinţi cu copiii?

Măsura este una cu două tăişuri, având în vedere că reducerea timpului pe care părinţii îl petrec cu copiii este o problemă majoră în ultima perioadă, iar acest demers al Primăriei Timişoara ar putea amplifica fenomenul. Prin alocarea de fonduri pentru plata bonelor, părinţii şi-ar reduce şi mai mult timpul petrecut cu cei mici.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Din acest punct de vedere, Robu dă exemplul personal şi spune că tinerii trebuie încurajaţi să aibă cariere de succes şi să primească ajutor pentru creşterea copiilor, chiar dacă măsura are o parte mai puţin plăcută şi anume diminuarea timpului petrecut cu copii.

„Am trecut şi eu prin asta, ca părinte, când eram tânăr. Am avut o şansă că soacra-mea s-a ocupat de copii şi ne-a ajutat foarte mult cât erau foarte mici, pentru că şi eu, şi soţia ne doream să profesăm. Dacă nu am fi avut această posibilitate, până când copiii ar fi mers la grădiniţă soţia ar fi stat cu ei. Dar ar fi avut un sentiment de neîmplinire din punct de vedere profesional. E greu de făcut ceva care să nu aibă nimic negativ. În tot şi în toate există plusuri şi minusuri. Sunt foarte mulţi tineri care au locuri de muncă foarte bune şi care lucrează cu pasiune. Trebuie încurajaţi şi din punctul acesta de vedere intervenim, chiar dacă măsura poate avea şi o componentă negativă”, a mai spus Nicolae Robu.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/