Transal Urbis rămâne doar cu managerul Romeo Cosma! Cei trei administratori, respinși de Consiliul Local

Propunerea primarului Felix Borcean de a numi trei administratori la societatea Transal Urbis SRL a fost respinsă de către majoritatea Consiliului Local Caransebeș. Motivul: într-o firmă, care se află cu un picior în groapă nu mai e nevoie de cheltuirea banului public pentru salarii în plus.

Consilierii USR Sanda Bistrean și Dragoș Curelea au solicitat managerului Transal Urbis o situație financiar contabilă, pentru că până acum au aflat doar din presă ce se întâmplă la serviciul de salubritate. În replică managerul Romeo Cosma, prezent în sală a menționat că el a solicitat un Audit extern pentru că nu a găsit nimic la Transal când a preluat postul.

În lipsa acestui raport privind situația reală a Transal Urbis nu putem vota doar pe baza percepțiilor cuiva. Îl așteptăm pe domnul manager să vină cu o situație. Nu e momentul oportun să mai aducem trei oameni când nu cunoaștem situația reală! Plus de asta ne dorim oameni competenți, nu am văzut niciun CV la acest proiect de hotărâre. Ce îi recomandă pe aceștia trei?”, a menționat Sanda Bistrean.

leader board 728 x 90 px

În completarea consilierei USR a venit și liberala Andra Pleșa care a declarat că nici grupul PNL nu este de acord cu 3 administratori și că unul în persoana domnului Mihai Minea, actualul consilier personal al primarului ar fi suficient, pentru că actualul manager are nevoie de un sprijin.

Consilierul Petru Schinteie, membru în Consiliul de Administrație al Transal Urbis a menționat că au fost două întâlniri AGA la Transal în urma cărora a constatat tot felul de probleme economice legate de încasări și contracte:

La aceste întâlniri cred că s-a folosit cuvântul insolvență de vreo 10 ori  și cuvântul faliment de vreo 5 ori. Și vis a vis de această chestiune am zis managerului că are această experiență că a mai lucrat la Transal, dar trebuie să se intereseze de toate, la Finanțe să vadă de datorii, cu angajații ai probleme, cu încasările trebuie urmărite. Și în aceste condiții ne-am gândit că, fără a discuta de împovărare trebuie să mai aducem niște oameni. Domnul Minea are contract de muncă, este consilierul domnului primar, deci clar că nu va putea să mai aibă încă un contract de muncă la Transal ca să împovăreze societatea, cel mult un part time. Societatea a mai avut 4 administratori dar erau angajați pe diverse funcții: director, director economic, inginer șef și așa mai departe. Ori oamenii aceștia nu sunt angajați”, a menționat Petru Schinteie. Consilierul PSD a mai adăugat că fiecare dintre cei propuși este angrenat în alte contracte de muncă (Mihai Minea, Cristian Iacobici și Ovidiu Tiuch)

Vorbele sale nu au fost întărite de către consilierii locali, care au spus că fără a plăti pe cineva nu-l poți trage la răspundere, nu are responsabilitate, astfel că proiectul nu a primit girul majorității Consiliului Local.