Transal Urbis în plină campanie de curățenie la Caransebeș

Societatea de salubrizare a municipiului Caransebeș a început campania de curățenie de primăvară. Doar în prima săptămână s-au colectat peste 7 tone de deșeuri aruncate la întâmplate de către cetățenii certați cu legea.

Managerul SC Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, ne-a precizat că acțiunea se axează pe ecologizarea locurilor deja consacrate, însă au mai apărut și zone noi unde oamenii aruncă gunoaie:

Se vor lua la rând toate cartierele, avem echipe de câte 6 angajați, în special măturători, care deja au ecologizat zonele spre Muntele Mic, Romanilor, Spital, Traian Doda și continuăm în zona Aeroport, ieșirea către Zerverști, apoi către Oțelu Roșu, în Teiuș și zonele limitrofe în mod special. Am constatat noi deponee necontrolate, a fost dezastru la Aeroport, dar și iesirea către Oțelu Roșu, am găsit sticle, pungi aruncate din mașini, sau chiar de oameni care merg pe marginea drumului din zona Caromet. Până acum am colectat în jur 20 metri cubi (cam 7 tone)”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu.

Campania continuă pe tot parcursul lunii martie. Se vor colecta deșeurile menajere, dar se ține cont și de deșeurile inerte: moloz, pământ și deșeuri rezultate din materiale de construcții. Toate raportările for fi efectuate către Primăria Municipiului Caransebeș.

Managerul Transal Urbis ne-a mai precizat că în urma acțiunii de montare a unei camere de supraveghere video din zona Cimitirului Catolic, au fost depistate unele persoane care au aruncat gunoaie ilegal și care au fost amendate.