Primăria Caransebeș bună de plată! Stația de epurare de la Jupa mai mult păgubește

Stația de epurare de la Jupa pune Primăria Caransebeș la plată. Primarul Felix Borcean spune că nu este normal atâta timp cât stația de epurare a fost dată în folosință societății Aquacaraș. În aceste condiții după controlul Gărzii de Mediu administrația publică este bună de plată.

În urma mai multor sesizări video de la Jupa, în care se observă traseul deversării canalizării locuitorilor direct în râul Timiș, Garda de Mediu a făcut o vizită societății Aquacaraș punându-le în vedere găsirea de soluții pentru remedierea problemei. Reprezentanții socetății cer însă ajutorul Primăriei Caransebeș pentru vidanjare, ceea ce înseamnă că administrația publică ar trebui să plătească de la bugetul local 120.000 de lei timp de 2,3 luni, spune primarul Felix Borcean, care nu este de acord cu această solicitare:

De ce să plătim noi atâta timp cât Aquacaraș a încasat plata facturilor pentru apă și canal de la locuitorii din Jupa, acum mai puțin canalul că nu-l mai percepe. Acum vin și ne șantajează că o să lase să iasă rahatul în curtea oamenilor sau pe stradă. Au fost ani de zile, din 2011 când a fost finalizată stația de epurare, nu s-a întâmplat nimic cu această stație. Ea a fost construită de Primărie în baza unui proiect, dar situația este gestionată de Aquacaraș”, menționează Felix Borcean.

Pe de altă parte reprezentanții Aquacaraș spun că stația de epurare de la Jupa nu a fost niciodată preluată în stare de funcționare și nici nu a avut documentația aferentă, astfel că lunar se plătesc sume către Apele Române pentru că se fac deversări în mediul natural.

celtic transilvania 1000x100px

CITEȘTE ȘI:

Stația de epurare din Jupa, cartoful fierbinte dintre Aquacaraș și Primăria Caransebeș