Dispensar medical nou la Marga. Nicolae Beg promite și cabinet stomatologic

Locuitorii de pe Valea Bistrei vor beneficia în scurt timp de un dispensar nou în comună și de un cabinet stomatologic în satul Vama Marga, pentru ca să nu mai fie nevoiți să vină la Oțelu Roșu pentru orice problemă medicală.

Administrația comunei Marga construiește de la zero un dispensar medical. Proiectul a fost aprobat pe programul PNDL 2 și se află în faza de licitație pentru desemnarea executantului lucrării.

Dispensarul din comuna Marga va fi o construcție nouă, de la zero în zona centrală a comunei și lucrările ar putea fi finalizate în 3,4 luni. Va fi poziționat în spatele singurului bloc din localitate pe un teren al Primăriei.”, ne-a declarat primarul comunei Nicolae Beg.

Edilul ne-a mai specificat că investiția este de 800.000 de lei, din care 200.000 de lei este constribuția proprie de la bugetul local.

Tot pentru locuitorii comunei, în satul aparținător Vama Marga se va construi un cabinet stomatologic care va dispune de trei încăperi și de un grup sanitar la standarde europene. Cabinetul se va amenaja în clădirea fostei școli gimnaziale.

„Vom dota cabinetul cu un scaun pentru pacienți care va costa în jur de 45.000 de lei, cu poziții programabile modern și în rest medicul care va veni la noi în sat se va descurca cu micile dotări.”, ne-a mai specificat primarul Nicolae Beg.

Tot în Marga s-a amenajat un centru de zi pentru persoanele în vârstă, un proiect realizabil după ce spațiul destinat Centrului Turist a ieșit din perioada de garanție de 5 ani.