„Anii aceștia, la Caransebeș, a fost democrație și transparență, mai mult decât oricând!”

Primarul Caransebeșului trage linie la final de mandat și, din comentariile lăsate de unii cetățeni pe Facebook, se pare că urbea este destul de mulțumită de realizările edilului. Cele peste 250 de comentarii la postarea primarului nu reprezentă neapărat un vector de opinie la nivelul municipiului, dar cu siguranță îi dă un impuls acestuia să meargă mai departe, mai ales după ce recent în Primăria Caransebeș au descins agenții DGA.

Printre realizările lui Felix Borcean din aceşti ani se numără, după cum spune edilul, forajul pentru apă potabilă din cartierului Valea Cenchii, reabilitarea totală a Căminului Cultural Jupa, două terenuri multifuncționale de sport, în Pipirig și Balta Sărată, reabilitarea fațadei de la Colegiul Național CD Loga, 5 locuri de joacă în cartiere, cca 15 km de drumuri asfaltate sau modernizate, zeci de reabilitări de obiective la școlile și grădinițele din oraș, reabilitarea totală a acoperișurilor de la Școlala gen. 2 și Policlinica Spitalului, realizarea, în premieră, a Planului de Mobilitate Urbană, reactualizarea, după 20 de ani a Planului Urbanistic General, realizarea a 6 proiecte pe fonduri europene ce însumează mai bine de 12 mililoane de euro, realizarea, în premieră, a Registrului Spațiilor Verzi, reabilitarea completă a unor secții din spital, precum și cea a Ambulatoriului, din dorința de a fi dat cât de curând în folosință, spune primarul Borcean, care are și o amărăciune pe care o spune sub formă de pamflet:

Am văzut în ultimele zile, odată cu sosirea primăverii, exacerbarea coronavirusului, ieșirea intempestivă a vestelor galbene, sub forma vestitorilor reformei, mai ceva ca pe vremea lui Martin Luther, o serie de aprecieri sau, mai degrabă deprecieri, prin vocea virtuală a unor personaje desprinse parcă din cărțile cu povești ale copilăriei, arici, gândaci, vampiri, personaje de basm, fermecătoare, dacă n-ar fi reale. Brusc, ca prin farmec, temperaturile pozitive de afară, i-au adus într-o stare de civism fervent, realizând din dezmorțirea hibernală, în ce pajiște (oraș) urâtă trăiesc. Se zbat, scot țepii, împroașcă fum, venin și emit judecăți de valoare într-o limbă românească batjocorită de erori specifice unei ființe de basm neșcolite. Ei au proiecte, ambiții, transformă și mută munții.”, menționează Felix Borcean.

Edilul precizează și ce consideră că se va realiza în următoarea perioadă în municipiul Caransebeş:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sunt în așteptare și vor fi, cu siguranță finanțate, 3 mari proiecte pe fonduri europene: Modernizarea Iluminatului Stradal, reabilitările Energetice ale Spitalului Bora și Școlii Generale nr 8, apoi primele clase de învățământ dual, înființarea Clubului Sportiv Municipal, susținerea unor activități sportive, culturale, dar și a majorității cultelor din municipiu, îmbunătățirea transportului în comun și subvenționarea acestuia și modernizarea Ștrandului Municipal. În următoarele luni, va începe reinterpretarea totală a locului de joacă din Parcul Dragalina, introducerea, în premieră, a containerelor îngropate și a celor cu cheie, urmează introducerea rețelei de gaz în Valea Cenchii, Teiuș, Gară, reparația tuturor aleilor din cartierele Caransebeșului, reparația unor străzi precum Tudor Vladimirescu, Simion Bărnuțiu, I. C. Brătianu, finalizarea lucrărilor pe străzile Pinilor și Laurențiu Iancu.”, menționează primarul Caransebeșului, care spune că toate acestea nu le-a realizat singur, ci cu ajutorul colegilor din Primărie și pentru activitatea lor le mulțumește.

Și Consiliul Local trebuie felicitat, chiar dacă uneori au existat divergențe. Anii aceștia, la Caransebeș, a fost democrație și transparență, mai mult decât oricând și poate asta e principala realizare. Toate acestea s-au realizat cu un buget modest, în condițiile unor creșteri salariale ale personalului bugetar din Primărie, ale neînțelegerilor, disputelor politice.”, mai adaugă primarul Caransebeșului.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/