Transal Urbis are conturile blocate! S-a pierdut procesul cu Green Ecobauer! Soluții pentru achitarea unei datorii de aproape 760.000 de lei

Instanța de judecată a dispus sechestru asigurător asupra bunurilor Transal Urbis Caransebeș. Mai mult conturile societății de salubritate sunt blocate, după ce a pierdut în Instanță procesul cu Green Ecobauer S.R.L., prin lichidator judiciar Aktiv – Lex Insolvența.

După mai bine de doi ani de la începerea procesului pentru neplata a două facturi de către serviciul de salubritate din Caransebeș către SC Green Ecobauer, după toate căile de atac, a rămas definitivă sentința Judecătoriei Reșița care dă câștig de cauză firmei Green Ecobauer, prin Hotarârea 545 din 6 octombrie 2020.

În consecinţă, Judecătoria Reșița dispune înfiinţarea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale debitoarei – SC Transal Urbis, până la concurenţa sumei de 116.818,52 lei, reprezentând debit principal şi a sumei de 640.781,07 lei, reprezentând penalităţi de întârziere. Măsura înfiinţării sechestrului asigurător se va aduce la îndeplinire de către executorul judecătoresc.

Procesul s-a pierdut în primă Instanță anul trecut, astfel că la vremea respectivă consilierul local Florin Bogdea a cerut demisia managerului Ovidiu Chimigeriu, care a declarat că nu are nicio vină pentru că vechea conducere a societății a derulat contractul cu Ecobauer. Reamintim că zilele trecute managerul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu și-a dat demisia de la Transal.

Interesant este faptul că în acest caz penalitățile sunt de 6 ori mai mari decât factura de plată. Acum se pare că administrația locală și conducerea Transal Urbis trebuie să decidă dacă renunță la un autobuz, pentru că și pe autobuzele societății s-a pus sechestru sau găsesc altă sursă pentru achitarea datoriei de aproape 760.000 de lei.

Cum edilul a anunțat în repetate rânduri că își dorește un transport public local cu autobuze electrice achiziționate din bani europeni, una dintre soliții ar putea fi ca societatea să piardă unul dintre autobuze în loc să achite datoria.

Problema va fi discutată în Consiliul de Administrație al SC Transal Urbis, care va fi constituit după ce în Consiliul Local vor fi stabiliți consilierii care vor face parte din CA al societății de salubritate, majoritari fiind cu siguranța din grupul PSD-Pro România-PMP care s-a unit în jurul primarul Felix Borcean.
CITEȘTE ȘI:

Sechestru asigurator pentru Transal Urbis, pe baza unor articole din presă!