Tramvai la Reşiţa, în doi ani și jumătate! Acum, cu autobuzele, dar nu cu rable! [VIDEO]

explo 1000x200

Primarul Ioan Popa a supus atenției consilierilor locali ultima variantă a planului de mobilitate urbană al Reșiței și a dat asigurări că, în cel mult doi ani și jumătate, maximum trei, tramvaiul va opri în stațiile din Reșița.

„Probabil săptămâna viitoare vom lansa caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Este o lucrare mare, o lucrare care se va duce practic la jumătate de milion de euro”, a declarat primarul Ioan Popa.

O altă veste, tot din sfera transportului local, a fost dată de același edil, care a spus că au fost desfăcute ofertele pentru licitația de autobuze, că se vor lua autobuze second-hand, dar că Primăria are ca target autobuze nu foarte vechi, din 2007-2008, cu motoare Euro 5 sau chiar 6 și cu climatizare în interior.

„Se încep acreditările, s-a luat creditul, estimăm că cel târziu în luna noiembrie transportul în comun va fi făcut de către societatea Consiliului Local”, a explicat Popa. „Pot să vă garantez că, în cel mult trei luni de zile, reșițenii vor circula în cu totul alte condiții decât cele de acum”, a mai adăugat primarul.

YouTube video

Sursă foto: PESA Bydgoszcz, firmă poloneză care s-a arătat interesată să producă tramvaie şi pentru Reşiţa.