Ioan Crina rupe tăcerea: „În Primăria Reşiţa se întâmplă niște lucruri”

Fostul viceprimar cu atribuții de primar, Ioan Crina, acum consilier județean PSD, a ieșit azi într-o conferință de presă în care a explicat că „nu vrem să facem o analiză a situației din Primărie, dar se întâmplă niște lucruri”…

Și a început cu PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), pe care s-a chinuit serios să-l pronunțe. „Îmi pare rău că Reșița are cât o comună mai mare”, spune fostul edil, comparând sumele primite de municipiul reședință de județ cu cele atrase de orașul Bocșa.

Crina spune că, la Primăria Reşiţa, erau proiecte aproape gata, „la cheie”, și că nu înțelege de ce nu au fost depuse spre finanțare. Este vorba despre mai vechiul proiect al lui Mihai Stepanescu cu asfaltarea străzilor din orașul vechi sau de cel cu reabilitarea celor șase lăcașe de cult „monumente istorice”, a zis Crina.

Consilierul județean a mai amintit că a lăsat la Primărie și un proiect pentru Poiana Golului, unde este terenul Primăriei, sunt utilități și erau planificate pârtie de schi, gondolă și chiar refacerea funicularului.

„Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”, a fost replica primarului Ioan Popa, care spune că, după primirea expertizei privind drumurile, putea să-l reclame pe Crina direct la DNA. „Noi am preferat să mergem în instanță, să mai facem o expertiză financiară… Ei, acum chiar voi comanda această expertiză financiară cât mai repede”, spune Popa.

Un alt reproș adus de fostul edil se leagă de proiectele privind eficiența energetică. „Uitați-vă pe site-ul ADR Vest, 65% din fonduri sunt deja accesate, iar Reșița nu are depus încă nici un proiect!”, a subliniat Crina. Eh, aici are dreptate, cum dreptate ar avea și actualul primar, dacă e să ne gândim că Primăria Reșița a mai accesat un proiect cu reabilitarea a doar trei blocuri de pe Caragiale și a ieșit, până la urmă, extrem de prost pentru noi…

S-a vorbit despre lipsa investitorilor, iar Crina chiar a sugerat că Ioan Popa ar avea anumite fițe și că nu toți investitorii ar fi interesanți pentru edil, ci doar unii, spunând că știe mai multe firme care ar fi vrut în Parcul Industrial sau că investiția de la fostul CET cam bate pasul pe loc, probabil pentru că nu sunt actele în regulă…

Primarul Ioan Popa îi răspunde că „nu e nici o problemă acolo de la noi. Ne mișcăm cât de repede se poate pentru orice investitor, acolo problema este cu un aviz de la Regionala de Căi Ferate, care este în apropiere”.