NEWS ALERT. Șeful DSP Caraș-Severin, demis pe motiv de rujeolă! Vaccinurile au ajuns în județ după ce epidemia a curmat vieți!

Pentru a se salva de la destituire, se pare că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a decis să sacrifice câțiva directori de DSP județene, aruncând asupra lor toată vina pentru proasta gestionare a problemei lipsei vaccinurilor ROR și a epidemiei declanșate. Asta deși programul este național, iar fondurile și licitațiile sunt la minister, și nu la DSP.

„Nu au avut curaj să ne spună nimic, am aflat acum de la televizor. Voi ieși public și voi arăta toate deficiențele pentru care am fost făcut eu răspunzător”, ne-a declarat în urmă cu câteva minute directorul executiv al DSP Caraş-Severin, dr. Dragoș Luca, considerat a fi unul dintre cei mai buni profesioniști din domeniu ai județului.

„În urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică privind implementarea campaniei naționale de vaccinare, ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unora dintre aceste instituții. Propunerea de  schimbare a reprezentanților DSP a fost prezentată Primului-Ministru, domnul Mihai Tudose, în scopul eficientizării activității instituțiilor de sănătate publică la nivel local”, transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Direcțiile de Sănătate Publică reprezintă actori importanți în strategia națională de creștere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie crede ministerul.

„După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat astăzi de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale. În acest scop, ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris”, sună sentința „ministrului nevinovat”. Da, același ministru care garanta că sunt doze de vaccin suficiente, deși DSP Caraș-Severin dăduse comunicat de presă și făcuse raport că numărul de doze nu ajung! Da, același ministru care promitea că până în martie vin dozele…

foto: caon.ro