Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”

S-a dat startul ediţiei a II-a a Concursului Naţional de Poezie „Ion Chichere”, organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, Lions Club Reşiţa Montană și Cenaclul Literar „Semenicul”.

Concursul se adresează creatorilor cu vârsta de până la 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Concurenţii trebuie să trimită câte 10 poeme, fie în plic, pe adresa Casei de Cultură a Sindicatelor Reşiţa (str. Libertății, nr. 40), fie pe e-mail (cdc_resita@yahoo.com), până cel târziu în data de 25 septembrie a.c., data poştei sau data de transmitere a e-mail-ului.

Din juriu fac parte preşedintele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor,  Cornel Ungureanu – preşedinte, criticii literari Gheorghe Jurma şi Radu Cernătescu, poeţii George Vulturescu şi Costel Stancu. Se acordă trei premii, însumând 1.500 de lei.

„Festivitatea de premiere va avea loc în 19 octombrie 2017, în cadrul manifestării culturale „Reşiţa în 10 dimensiuni”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa. Cu acest prilej va fi lansat si un volum de poezii care va cuprinde cele mai frumoase poezii inscrise in concurs“, informează Marian Apostol, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.