Trăiască Unirea Basarabiei cu România, de-a pururi și totdeauna!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Muzeul din Caransebeș a vernisat astăzi o expoziție cu tema Centenarul Unirii Basarabiei cu România, la care au fost prezenți oameni de cultură din municipiul Caransebeș, directori de instituții, cadre militare și istorici.

Cu această ocazie, directorul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, dr. Adrian Ardeț, a făcut mențiunea că din cauza condițiilor vremii de săptămâna trecută, reprezentanții instituțiilor din Moldova care fi trebuit să se implice în organizarea expoziției nu au mai putut onora invitația, astfel că tot ceea ce se poate observa în sala de expoziții este strict munca muzeografilor din Caransebeș.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„În cele două săli am expus obiecte care au aparținut combatanților din primul război mondial din Basarabia, corifeii Unirii Basarabiei cu România, precum și regii Românei la vremea respectivă, Ferdinand și Maria. În cea de-a doua sală am încercat să creăm un cadru și o atmosferă de început de secol XX, am expus armament de infanterie, puști și carabine de cavalerie. De asemenea, o familie ne-a donat un cufăr de cazarmament pe care l-am expus aici, care a aparținut unui soldat din regimentul 43 Infanterie, care și-a avut sediu chiar în clădirea muzeului. E o piesă deosebită, este trecut pe cufăr și numele sergentului Gheorghe Ianculescu, însă scris în limba maghiară. Nu în ultimul rând, vizitatorii mai pot observa cărți, literatură, Foaia Diecezană, tipărită la o săptămână după Unirea Basarabiei cu România, și profesorul Olaru are un articol deosebit de interesant în această revistă, prin care îndeamnă elevii la cunoștințe și amintește de ceea ce s-a întâmplat în Basarabia la 27 martie 1918”, ne-a precizat dr. Adrian Ardeț, directorul instituției de cultură din Caransebeș.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/