TRAGEDIE. Cinci victime ale accidentului din Turcia sunt din Oțelu Roșu. Soția primarului, în afara oricărui pericol!

Locuitorii din Oțelu Roșu sunt alături de familiile victimelor accidentului rutier produs în Turcia. Printre persoanele accidentate se numără și Maria, soția primarului Luca Mălăiescu. În prezent, aceasta se află în afara oricărui pericol. 

„Au plecat într-un pelerinaj, însă s-a întâmplat tragedia. Soția mea are 11 copci: 3 la cap, 5 pe șold și 3 la spate. Astăzi i-a dat drumul, dar și altor două pasagere din Oțelu, dar sunt încă în spital două colege care au suferit fracturi de șold și umăr: doamna Elena Lațcu, care a fost deja supusă operației, și doamna  învățătoare Adriana Gheată, de la Generală nr 3, care are ruptură de claviculă și va trebui să se intervină chirurgical. Soția mea a ajuns la hotel și urmează ca firma care a organizat excursia să intervină pentru repatrierea atât a pasagerilor, cât și a celor internați în spital după recuperare și suportă toate cheltuielile de deplasare, dar și cu spitalizarea. Maria va ajunge cu avionul pe Aeroportul Timișoara”, ne-a specificat primarul. Anul trecut, cuplul Mălăiescu a aniversat 25 de ani de căsnicie.

Cele cinci turiste din Oţelu Roşu au plecat sâmbătă cu avionul până în Turcia, de unde au fost preluate de o agenţie locală de turism. Excursia urma să dureze şapte zile în zona Antalya, unde era planificată vizitarea mai multor locuri sfinte.

În momentul producerii accidentului, în microbuz se aflau 16 turişti români. Şoferul turc a pierdut controlul volanului, după care microbuzul s-a izbit de stâncile de pe marginea drumului. Ambasada României la Ankara ţine legătura în permanenţă cu autorităţile turce şi medicii de la spitalele unde sunt internaţi românii.

UPDATE – Celula de Criză la MAE!

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Rolul Celulei de Criză înființate la nivel de minister este de a menţine legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituţionale este implicat şi ataşatul de interne de la Ankara.

Echipa consulară mobilă şi reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya s-au deplasat în cursul zilei de ieri la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a acestora.