Proiecte importante pentru 22.000 de locuitori. Cum s-au trezit primarii la realitate?

Primăria din Ciclova Română a fost gazda întâlnirii membrilor ce au format Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Călugăra”. Motivul convocării a fost definitivarea documentelor necesare în vederea depunerii strategiei de dezvoltare a grupului pentru perioada 2016-2020.

Grupurile de Acţiune Locală (GAL) sunt entităţi ce reprezintă  parteneriate public-private, constituite din reprezentanţi ai sectorului public, privat şi civil, desemnaţi dintr-un teritoriu rural omogen, care vor trebui să îndeplinească o serie de cerinţe privind componenţa, teritoriul acoperit şi care vor implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului. GAL-ul format din UAT-urile din Valea Carașului (Naidăș, Berliște, Ciuchici, Sasca Montană, Cărbunari, Ciclova Română, Ciudanovița, Ticvaniu Mare, Grădinari, Vrani, Vărădia) împreună cu două UAT-uri de pe Clisura Dunării (Socol și Pojejena) și cinci UAT-uri din Valea Almăjului (Bănia, Dalboșeț, Eftimie Murgu, Bozovici, Lăpușnicul Mare) își propun ca-n perioada 2016-2020 să absoarbă aproximativ 6,5 milioane de euro destinate mediului rural.

În acest sens, la Primăria comunei Ciclova Română a avut loc luni o primă întâlnire în vederea stabilirii planului de acțiune, dar și întocmirea strategiei de dezvoltare a Grupului de Acțiune Locală „Călugăra”, termenul limită pentru depunerea documentelor fiind 8 aprilie. În următorii patru ani, reprezentanții GAL-ului „Călugăra” își propun să cheltuiască întreaga sumă alocată zonei, atât la nivel de administrație publică, cât și proiecte ce vizează agricultorii din zona de competență.

leader board 728 x 90 px

Dacă toate inițiativele se vor și materializa, aproximativ 22 de mii de locuitori vor beneficia de aceste investiții, pentru a obține un punctaj superior la depunerea proiectelor, 40 la sută dintre acestea urmând a fi implementate de către UAT-uri, iar restul, de 60 la sută, de către cei din sectorul privat.