Cei cinci români care au murit în Spania sunt din Reşiţa

În accidentul care a şocat duminică noapte oamenii de pe întregul continent a fost implicată o firmă din Reşiţa. Mai mult, cel care, probabil, se afla la volanul microbuzului este chiar proprietarul firmei de transport, din oraşul de pe Bârzava.

Mihai Toma, proprietarul firmei de transport Menuet, din Reşiţa, se pare că se afla la volanul maşinii în momentul în care s-a produs accidentul. Bărbatul are peste 50 de ani, doi copii şi o experienţă de şofer de zeci de ani. Potrivit vecinilor de bloc ai firmei, societatea de transport a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani. Firma deţinea un sigur microbuz, cu care Mihai Toma organiza săptămânal câte un drum în ţările din Europa, pentru care avea solicitare.

Cei care îl cunosc spun că este un bărbat de treabă, cu bun simţ, săritor şi se miră de tragicul accident din Spania, în contextul în care de ani de zile bărbatul bătea drumurile în interesul reşiţenilor care munceau peste graniţele ţării. De asemenea, se pare că toate persoanele care se aflau în microbuz la momentul producerii accidentului erau din Reşiţa şi se întorceau de la lucru, din Spania.

Poziţia firmei Menuet
Contactaţi telefonic, reprezentanţii firmei Menuet au declarat că, deocamdată, nu cunosc detalii despre accident. „Deocamdată, nu vă pot declara nimic, pentru că nu ştiu prea multe. Probabil, cineva de la noi va trebui să meargă acolo”, a spus reprezentantul firmei.

Cum s-a petrecut tragedia
Accidentul a avut loc duminică seară, în jurul orei locale 22:45, la kilometrul 754 al drumului naţional N-II, potrivit rtve.es. Se pare că microbuzul, care se îndrepta spre nord, s-a ciocnit frontal cu un camion care venea dinspre Barcelona, în timp ce încerca să facă o depăşire.

Cinci români din microbuz au murit (trei bărbaţi şi două femei), iar alţi trei români au fost răniţi grav. Şoferul camionului înmatriculat în Spania a fost rănit uşor.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Josep Trueta de Girona y al Comarcal de Figueres.

După accident, traficul a fost blocat în ambele direcţii timp de patru ore.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, a confirmat faptul că este vorba de opt români împlicaţi în accidentul de duminică seară din Spania. “Probabil că este vorba de cetăţeni români care munceau în Spania şi se întorceau în România. Este o anchetă în curs şi vom aştepta un rezultat. Autorităţile specializate din România vor informa familiile cetăţenilor români. Au fost cinci victime, decedate, şi 3 răniţi. Nu pot să va spun dacă mai sunt alte victime în acest moment”.

Din primele informaţii rezultă că cei opt români se îndreptau spre casă. Furgoneta aparţine unei societăţi comerciale din Caraş-Severin. Autorităţile spaniole au declarat că au luat legătura cu partea română pentru a stabili procedurile de repatriere ale celor cinci persoane decedate, potrivit RTV.

Comments

  1. […] CITEŞTE ŞI: Cei cinci români care au murit în Spania sunt din Reşiţa Related Articles Share About Author Daria Alexandrescu […]

  2. […] CITEȘTE ȘI: Cei cinci români care au murit în Spania sunt din Reşiţa […]

  3. cafanu says:

    Domnule Fuicugresit cand spuneti ca firma nu are licenta.Da,nu are licenta pe vehiculul implicat in accidentdar firma are licenta de transport intern si international de persoane valabila pana in 2016.Pentru acest microbus nu era necesara licenta deoarece era de 8+1 locuri.
    Documentati-va mai bine inainte de a arunca vorbe in vant care o sa va coste mai tarziu dupa ce nu va mai fi partidul tata si mama la putere.