Controale la patronii de pe munte

Poliţiştii au verificat modul în care funcţionează societăţile comerciale de turism şi cazare, dacă toţi turiştii sunt înregistraţi în acte şi dacă personalul este angajat cu forme legale sau nu. Sancţiuni s-au aplicat însă şi pentru muzica fără licenţă pusă de DJ.

În zona staţiunii de pe Muntele Mic au fost controlate cinci societăţi comerciale, iar la trei dintre acestea au fost constatate şase infracţiuni, cinci pentru nerespectarea drepturilor de autor şi una de evaziune fiscală. „Pe linia respectării normelor privind dreapturile de autor poliţiştii au găsit calculatoare ce foloseau programe fără licenţă, se difuza muzică în scop ambiental şi de tip karaoke tot fără licenţă”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 7.000 de lei.
În zonele turistice Văliug, Crivaia şi Gărâna au fost verificate un număr de 16 unităţii turistice şi aplicate tot şase sancţiuni contravenţionale. „Una dintre unităţile de cazare a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2.000 de lei, întrucât nu erau completate fişele de cazare pentru turiştii aflaţi în unitate care erau în număr de 16 la ora controlului”, a mai precizat reprezentantul Poliţiei.