Traficul nu mai e în vacanță în Timișoara, dar urmează noi și noi șantiere!

Toamna aceasta va fi una a dezvoltării „în forță”, așa cum îi place primarului Timișoarei, Nicolae Robu. După ce lucrările de pe bulevardul I. C. Brătianu și de pe strada Michelangelo s-au terminat, urmează alte asfaltări, în zona din jurul catedralei și primăriei. Edilul spune că ulterior atenția se va muta spre alte zone din oraș.

În următoarea perioadă vor intra în șantier bulevardul 20 Decembrie, bulevardul Regele Ferdinand și C. D. Loga. Așadar, va fi șantier în jurul centrului și, probabil, se vor crea blocaje noi în trafic. „Mai întâi, să terminăm carosabilele în acea zonă. Apoi vom pune la punct acele fâșii de spațiu verde care arată rău. Ele vor fi reduse.”, a precizat Nicolae Robu. Edilul spune că traficul va fi mult decongestionat în zona centrală, iar faptul că șoferii nu vor tot opri și porni mașina va reduce și din poluare. Rămâne de văzut dacă socoteala de acasă se va potrivi cu cea din târg.

După ce zona centrală va fi terminată, urmează alte lucrări, la inelele II și IV ale Timișoarei. „Când vom da în folosință strada Grigore Alexandrescu și Strada Constructorilor, dusă până la intersecția cu Calea Lugojului, când pe Calea Torontalului vom avea un sens giratoriu la intersecția cu strada Grigore Alexandrescu, vom vedea un plus important.”, spune Robu.

Podurile Dragalina și Eroilor rămân o problemă, neterminate adică. Edilul tot promite că podul Dragalina va fi gata până la finalul lunii septembrie.