Aeroportul Internațional Timișoara, pe locul doi în clasamentul național! Timișoara-București, cea mai frecventată rută internă

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara se află din nou în top, bilanțul traficului aerian de pasageri în transportul intern desfășurat aici în primele șase luni ale anului 2019 confirmând o creștere față de aceeași perioadă a anului anterior.

În primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timișoara a crescut cu 12,2% față de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri. Ruta Timișoara-București a înregistrat o creștere de 14.5%, comparativ cu anul trecut, ajungându-se la un număr de 219.466 de pasageri transportați în primele 6 luni. Astfel, această rută a devenit cea mai frecventată destinație internă din România. În același timp, a crescut și numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara-Iași, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult față de anul trecut.

Numărul de pasageri transportați aerian la/de la București poziționează Aeroportul Internațional  Timișoara pe locul al doilea în clasamentul național. În fruntea clasamentului se află, după cum e și firesc, Aeroportul Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom și unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România, în timp ce locul al treilea este ocupat de Aeroportul Cluj-Napoca.

Acest indicator al traficului intern de pasageri dovedește o dinamică crescută și continuă a activităților economice dintre cei doi poli economici, Timișoara-Arad și București. În același timp, demonstrează și mobilitate, oportunități de afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturală, educațională și profesională între cetățeni. Ne-am propus prin planul managerial să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică un număr de pasageri într-o continuă creștere sănătoasă, în concordanță cu realitățile socio-economice ale zonei  de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a României.”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timişoara, Daniel Idolu.

Sursa foto: timispress.ro