Traficul feroviar din Banat, pus la adăpost de furtuni, tornade sau vijelii. Zeci de milioane de lei pentru tăierea arborilor

copac cale ferata
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Traficul feroviar din Banat va fi pus la adăpost de furtuni, tornade sau vijelii. CFR Infrastructură cheltuie zeci de milioane de lei pentru tăierea arborilor periculoși din preajma șinelor.

Odată îndepărtați copacii, trenurile nu ar mai trebuie să se oprească pe traseu din cauza blocajelor. Iar în zona Banatului se întâmplă frecvent ca liniile să fie obstrucționate de arbori căzuți, mai ales iarna sau la furtuni puternice.

Acest pericol va fi îndepărat odată ce se încheie licitația pentru găsirea unei firme care să taie copacii. CFR Infrastructură este dispusă să plătească 37.289.600 de lei. Sunt acoperite toate regionalele CFR, printre care și Timișoara.

„În zona de siguranță a căii ferate se află arbori, care în cazul înregistrării de fenomene meteorologice extreme nefavorabile (furtuni, vijelii, tornade, căderi abundente de zăpadă) pot intra în gabaritul căii afectând circulația feroviară și în unele cazuri integritatea elementelor infrastructurii feroviare, existând și pericolul surprinderii trenurilor de călători/marfă în circulație”, aflăm din caietul de sarcini.

copac pe sine

Compania de Căi Ferate nu poate face operațiunile pentru că nu are sufcient personal specializat pentru muncă la înălțime.

promovare banner maxagro Muzeul TM

 

„Pentru realizarea volumului mare de servicii de tăiere a arborilor periculoși din zona de siguranţă a căii ferate, se impune achiziţia acestor servicii cu forţe terţe. Lucrările se vor efectua cu personal instruit din cadrul unor firme autorizate şi agrementate AFER”, aflăm din fișa de date.

Firmele interesate să taie copacii se pot înscrie la licitație până în 20 octombrie.

 

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/