Turneul final! Naționala României, cu trei lugojence în lot, calificată la Campionatul European de Volei

romania n

Delegația CSM Lugoj, prezentă alături de echipa națională, având cea mai consistentă reprezentare din partea echipelor de club, formată din statisticianul Mircea Roșu și jucătoarele Simina Străchinescu, Daiana Roman și Georgiana Popa, a revenit acasă cu o nouă calificare în portofoliu.

Naționala feminină de volei a României a încheiat cu o victorie, campania de calificare la Campionatul European în 2023, după ce a terminat pe primul loc într-o grupă din care au mai făcut parte naționalele Croației, Israelului și Insulelor Feroe.

În ultimul meci din grupa A, România a învins în deplasare, cu scorul de 3-2 (22-25, 25-15, 25-21, 23-25, 15-10) pe Israel. În urma acestui succes, România a terminat pe primul loc în clasament cu 14 puncte, la egalitate cu Croația, dar cu un raport al seturilor mai bun: 16-6 față de 16-7, numărul victoriilor fiind același, cinci. România a învins de două ori cu 3-0 pe Insulele Feroe, victorie dublă cu Israel, 3-0 și 3-2, în timp ce a împărțit victoriile cu Croația, 3-1, respectiv 1-3.

Din lotul național a făcut parte și extrema Ramona Rus, componentă a lotului CSM Lugoj, însă din cauza unei accidentări aceasta a fost nevoită să renunțe la convocare.

Jucătoarele se vor alătura în această săptămână antrenamentelor lotului CSM Lugoj, urmând ca la finalul acestei luni să aibă și primul turneu amical. Noul sezon competițional va începe pe 22 octombrie, cu jocurile de Supercupa României.