Traficanţii francezi care au adus toate drogurile posibile la Teknival Şopotu Nou fac puşcărie în România!

Fabien Roger Mindeau, Gwenael Jean Michael Piton şi Lucile Savidan au fost ridicaţi în vara anului trecut de la ciudatul festival de muzică Teknival, organizat pe un deal, departe de ochii curioşilor, în zona Şopotu Nou.

Cei trei cetăţeni francezi au fost luaţi pe sus de mascaţi şi procurorii DIICOT dintr-o rulotă în care vindeau sutelor de participanţi haşiş, cannabis, metadonă lichidă şi LSD. Au fost arestaţi preventiv şi trimişi în judecată. Tribunalul Timiş i-a condamnat pe Fabien Roger Mindeau şi Lucile Savidan pentru nu mai puţin de trei infracţiuni: trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului, fără drept. Celor doi inculpaţi le-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 ani închisoare, la care s-a adăugat un spor de 10 luni închisoare, urmând ca fiecare inculpat să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 10 luni închisoare, în regim de detenţie. Gwenael Jean Michael Piton a fost găsit vinovat de trafic de droguri de risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului, fără drept. A primit tot 5 ani şi 10 luni închisoare, în regim de detenţie.

Cei trei francezi au făcut apel, calea de atac urmând a se deşfăşura cu traficanţii în stare de arest preventiv, acolo unde se află încă din 13 august 2014.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpaţi a „67,39 grame rezină de cannabis, 8,32 grame cannabis, cantitatea totală de 133 ml clorihidrat de metadonă – de concentraţie 40 mg, cantitatea totală de 178 ml clorihidrat de metadonă- de concentraţie 20 mg, cantitatea totală de 41,25 ml clorihidrat de metadonă concentraţie 5 mg, rămase în urma analizelor de laborator”. În schimb, sumele de bani ridicate cu ocazia percheziţiei corporale şi a rulotei în care îşi desfăşurau activitatea infracţională le-au fost înapoiate. E vorba despre 21.070 lei şi 585 euro de la inculpaul Mindeau şi de suma de 1.330 lei ridicată de la inculpatul Piton.

CITEŞTE ŞI:  FOTO: DIICOT-ul a stricat şi anul acesta petrecerea la Teknival! A confiscat drogurile! (UPDATE)