FOTO: DIICOT-ul a stricat şi anul acesta petrecerea la Teknival! A confiscat drogurile! (UPDATE)

La fel ca în urmă cu un an, când mai mulţi tineri străini au fost prinşi vânzând droguri de mare risc ca la piaţă participanţilor la festival, s-a întâmplat şi acum pe dealurile de la Şopotu Nou.

UPDATE, ora 16.00

Poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog din Timiş şi Caraş-Severin au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri, pe raza judeţului Caraş-Severin, cu ocazia desfăşurării festivalului de la Şopotu Nou. “Trei tineri francezi sunt bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, asupra lor poliţiştii găsind haşiş, canabis, metadonă şi o substanţă ce pare a fi LSD, precum şi sume de bani, susceptibile a proveni din vânzarea de droguri. Procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore”, informează IGPR.

Francezii, cu vârste între 29 şi 32 de ani, au fost prinşi în flagrant în timp ce ar fi încercat să vândă mai multe doze de LSD. “În urma controlului autovehiculului utilizat de cei trei, au fost găsite 70 de grame de haşiş, 10 grame de cannabis, 34 de flacoane ce conţineau clorhidrat de metadonă lichidă şi două flacoane în care se afla substanţă lichidă posibil a fi LSD, din care puteau fi preparate aproape 200 de doze. Întreaga cantitate de droguri a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Totodată, de la cei în cauză, poliţiştii au ridicat 23.000 de lei şi 585 de euro, bani despre care se presupune ca ar proveni din traficul de droguri”, mai informează poliţia.

În cursul zilei de azi, aceştia vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 Astăzi, ora 7.00

,,Crima Organizată” a avut din nou de lucru la Teknival, un festival de muzică underground care se desfăşoară în condiţii dintre cele mai ciudate. Tocmai asta atrage atenţia oamenilor legii. Nu întâmplător participanţii la acest eveniment sunt anunţaţi prin email şi nu informaţi prin afişe de promovare, interviuri şi alte astfel de mijloace, iar festivalul se ţine de fiecare dată departe de civilizaţie şi de ochii lumii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646011862819″]

Anul trecut au fost găsite cantităţi importante de droguri la unii dintre participanţi, astfel că DIICOT-ul a fost şi de data asta pe fază. Trei francezi au fost luaţi pe sus din rulota lor de pe dealurile de la Şopotu Nou, în care vindeau cannabis, haşiş sau LSD. Au primit toţi trei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, informează pressalert.ro, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc. Astăzi ar putea ajunge în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

 

Foto: wikipedia