Traficanţii de droguri rămân în arest! (UPDATE)

Mandatele de arestare emise pe numele a patru dintre tinerii reţinuţi în luna martie expiră zilele următoare, astfel că, astăzi, la Tribunalul Caraş-Severin, se pune în discuţie oportunitatea menţinerii măsurii preventive.

UPDATE: Arest prelungit

“Tribunalul Caraş-Severin a admis cererea Ministerului Public – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin şi, în consecinţă a dispus prelungirea arestării preventive a inculpaţilor pe o perioadă 30 zile, începând cu data de 5 prilie şi până la data de 4 mai, inclusiv. Instanţa a respins cererile formulate de apărătorii aleşi ai inculpaţilor, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Procurorii DIICOT au cerut instanţei să prelungească durata arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale faţă de Daniel Valentin Purea, Vasile Denis Solomon, Andrei Ionuţ Cepoi şi Sergiu Dorel Constantinescu. Aceştia sunt acuzaţi că s-ar ocupa cu plasarea de cannabis şi etnobotanice în localurile din Clisura Dunării. Mai mult decât atât, procurorii de la Crimă Organizată vorbesc despre un grup infracţional, al cărui lider ar fi Daniel Purea, fratele unui poliţist de frontieră.

În urma percheziţiilor, au fost găsite plante de cannabis, droguri, bani şi înscrisuri care vor cântări mult în faţa instanţei. Mulţi dintre cei audiaţi în cauză au recunoscut implicarea lor în traficul de droguri.

 Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!