Interlopul Mîndriloiu şi locotenenţii lui fac puşcărie

Tribunalul Caraş-Severin i-a condamnat astăzi la închisoare pe cei trei interlopi care şantajau oameni de afaceri din Reşiţa.

Dan Mîndriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu au recunoscut în faţa instanţei de judecată faptele reţinute în sarcina lor de procurorii de la Crimă Organizată. Liderul grupului, Mîndriloiu, acorda împrumuturi cu camătă unor oameni de afaceri, după care le impunea acestora sume uriaşe şi nejustificate, pe lângă rambursarea banilor împrumutaţi. Pentru a-i determina pe oamenii de afaceri să-i dea sumele cerute, Mîndriloiu se folosea de locotenenţii lui, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, acesta din urmă făcând şi uz de armă, ca să fie mai convingător.

Procurorii DIICOT au identificat trei dintre victimele grupului infracţional. „Mariana Boeriu şi Valentin Armaşu au recunoscut expres faptul că au fost victime ale şantajului, în timp ce Marius Cîrpean a negat în faţa organelor de anchetă, dar rezultă din propriile afirmaţii în faţa unor cunoştinţe că a luat bani cu camătă de la inculpaţi şi că este subiectul unui act de şantaj, având faţă de membrii grupului, în special faţă de Mîndriloiu, o temere profundă, bazată pe convingerea intimă cu privire la faptul că acesta este un om periculos”, s-a reţinut în rechizitoriu.

Tribunalul Caraş-Severin i-a găsit vinovaţi pe toţi cei trei şi i-a condamnat la închisoare. Mîndriloiu a primit patru ani şi jumătate de puşcărie, Hoţa, patru, iar Ivănescu urmează să stea şapte ani după gratii. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. Cosmin Bolosin, avocatul celor trei inculpaţi, s-a declarat total nemulţumit de sentinţă şi a formulat cale de atac. „Sentinţa Tribunalului Caraş-Severin de astăzi o consider ca fiind nelegală şi netemeinică, întrucât nu s-a ţinut seama de circumstanţele atenuante ale persoanelor, de conduita lor procesuală, precum şi de cuantumul încadrării juridice date faptelor. Am şi atacat această sentinţă, pentru toţi cei trei inculpaţi, cu apel”, a declarat avocatul Bolosin.

 

foto: pressalert.ro