Escrocul Buzatu e dat în urmărire internaţională!

Reşiţeanul Mihai Buzatu a dispărut, deocamdată fără urmă, imediat ce a aflat sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost găsit vinovat de instigare şi complicitate la înşelăciune, în formă continuată, şi şase fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de el, Iulian Bundaru a răspuns în faţa legii pentru trei fapte de instigare la înşelăciune, o faptă de complicitate la înşelăciune şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Infractor cu palmares de invidiat, Buzatu a păcălit în perioada 2006-2008 aproape toate băncile din Reşiţa, obţinând împrumuturi pe baza unor documente false. Concret, cei doi au racolat mai multe persoane, cărora le-au întocmit acte în fals şi, astfel, au contractat credite bancare. Buzatu a băgat în buzunar prin această metodă aproape 200.000 de lei şi 5.200 de euro. Inculpatul Bundaru s-a mişcat şi el bine, ridicând de la bănci 27.000 de lei.

Inculpatul Buzatu a fost condamnat la zece ani închisoare, iar Iulian Bundaru a primit o pedeapsă de trei ani închisoare”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Sentinţa a rămas definitivă după ce dosarul a mai trecut pe la Curtea de Apel Timişoara şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În momentul emiterii mandatului de punere în executare a pedepsei, Buzatu era deja de negăsit, motiv pentru care acum e dat în urmărire internaţională.