Traficanţii de droguri şi-au primit pedepsele!

Dintre membrii grupului infracţional care vindea droguri de mare risc şi etnobotanice până şi copiilor de clasa a opta din Caransebeş şi zonele limitrofe doar unul singur a scăpat de puşcărie.

Instanţa supremă a pronunţat sentinţa definitivă în cazul grupării conduse de Puiu Stănescu, toţi cei şapte inculpaţi fiind găsiţi vinovaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri. Primele două instanţe, în speţă Tribunalul Caraş-Severin şi Curtea de Apel Timişoara, l-au condamnat pe Puiu Stănescu, liderul grupării, care coordona activităţile ilegale din spatele gratiilor, la trei ani de închisoare. Fratele său, Darius Nicolae Stănescu, recidivist şi el, a primit tot trei ani de puşcărie. Nicolae Căpîlnean, bărbatul bolnav de cancer într-o stare avansată, a fost trimis doi ani şi opt luni în penitenciar, iar ceilalţi patru inculpaţi, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor şi Latinca Jurca, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare.

În recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie n-au mai ajuns decât Băran, Berari şi Latinca Jurca. Fraţii Stănescu şi Sergiu Todor, cel care vindea droguri peste drum de o şcoală din Caransebeş, s-au împăcat cu ideea că nu pot scăpa mai uşor, iar Căpîlnean a fugit din ţară, sustrăgându-se executării pedepsei şi fiind dat acum în urmărire internaţională. Instanţa supremă a respins recursurile lui Berari şi Băran, astfel că aceştia au rămas în spatele gratiilor, pentru o pedeapsă de doi ani închisoare. În schimb, a admis recursul declarat de inculpata Latinca Jurca, soţia lui Căpîlnean, şi rejudecând a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de doi ani închisoare, pe durata unui termen de încercare de şapte ani.

Avocatul lui Berari şi Băran susţine că aceştia vor ieşi curând din închisoare, deoarece din pedeapsa primită va fi dedusă perioada arestului preventiv. Sentinţa referitoare la clienţii mei e legală şi temeinică, având în vedere faptul că au avut o încadrare între zece şi 20 de ani de închisoare. Pedeapsa de doi ani e corectă. În aproximativ două luni ei se vor întoarce în sânul familiei”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.