Inspectorul evazionist de la ITRSV vrea să plece din ţară!

Acuzaţi de evaziune fiscală în pădurile judeţului, mai mulţi angajaţi ai instituţiilor statului şi agenţi economici nu au voie să părăsească ţara cât timp sunt cercetaţi penal.

Paul Gabriel Miloș (foto), inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare, considerat creierul afacerilor murdare, soţia acestuia, Florentina Miloş, angajata unui parc naţional de pe raza judeţului, şi alte opt persoane au fost audiate şi au diferite calităţi în dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Lor li se adaugă Rebeca şi Tudor Canea, cunoscuţi agenţi economici care au afaceri cu lemn. Faţă de aceştia procurorul a dispus în 21 martie prelungirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Toţi cei patru au făcut plângere împotriva ordonanţei procurorului, cerând să le fie ridicată interdicţia de a părăsi ţara. N-au avut noroc. „Tribunalul Caraş-Severin a respins plângerile formulate de învinuiţi împotriva ordonanţei prin care s-a dispus prelungirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara”, a declarat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

 

„Poliţiştii au ridicat, în vederea cercetărilor, acte contabile, unităţi de calculatoare, memory-stick-uri şi suma de aproximativ 24.000 euro. Prejudiciul total în dosar se ridică la peste 200.000 lei”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.