Mîndriloiu şi locotenenţii lui au recunoscut că au şantajat oameni de afaceri din Reşiţa!

Lovitură de teatru astăzi în sala Secţiei Penale de la Tribunalul Caraş-Severin, unde interlopii Dan Mîndriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu au fost aduşi din Penitenciarul Timişoara pentru primul termen în dosarul în care sunt acuzaţi de şantaj şi constituire de grup infracţional organizat.

Puşi în faţa unor probe de necontestat, Mîndriloiu, Hoţa şi Ivănescu au ales să se bucure de blândeţea legilor în vigoare. În ciuda gravităţii faptelor lor, primii doi au toate şansele să iasă nu peste mult timp de după gratii. Lucrurile sunt mai complicate pentru Ivănescu, care după asasinatul de la începutul anilor ’90 mai are de executat un rest de şapte ani de închisoare. Hoţa şi Mîndriloiu s-au hotărât să vorbească şi i-au ajutat pe procurori cu informaţii ca să înceapă urmărirea penală faţă de alte persoane. Aşa şi-au asigurat pedepse mai blânde.

„În faţa judecătorului, cei trei inculpaţi au recunoscut faptele reţinute în rechizitoriu, uzând astfel de art. 320 indice 1, care presupune reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Am depus foarte multe acte în circumstanţiere şi, mai mult, pentru doi dintre ei a fost reţinut art. 9. Este vorba despre Mîndriloiu şi Hoţa, pentru care aşteptăm o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.
Tribunalul Caraş-Severin va pronunţa sentinţa la începutul săptămânii viitoare.