Traficanţii de droguri rămân în arest

Cei cinci membri ai grupului infracţional organizat care avea grijă să alimenteze consumatorii de droguri cu haşiş, cannabis sau etnobotanice n-au reuşit să-i convingă nici pe magistraţii timişoreni că pot fi cercetaţi în libertate.

Traficanţii arestaţi preventiv de Tribunalul Caraş-Severin în urma descinderilor de săptămâna trecută de la Caransebeş şi Oţelu Roşu şi-au încercat norocul la Curtea de Apel Timişoara, unde au cerut o măsură preventivă mai blândă, mai exact, aceea de a nu părăsi localitatea. Gravitatea infracţiunilor reţinute în sarcina lor nu le-a lăsat însă nicio şansă. Fraţii Puiu şi Darius Nicolae Stănescu, liderii grupului, Daniel Florin Băran, Daniel Emanuel Berari şi Sergiu Valentin Todor, acesta din urmă fiind cel care vindea drogurile la 20 de metri de o şcoală din Caransebeş, rămân în arest pentru o perioadă de 29 de zile.

“Am susţinut recursul arătând că pericolul social concret al faptei nu trebuie confundat cu pericolul social concret al persoanei. Totodată, am arătat despre clientul meu, Băran, că se află la prima întâlnire cu legea penală. În plus, trebuie să primeze prezumţia de nevinovăţie. Cu toate că argumentele apărării au fost plauzibile, recursul a fost respins”, a declarat Cosmin Bolosin, avocat în cauză.