Traficanţii de droguri, judecaţi cu cătuşe

Cinci din cei şapte membri ai grupului infracţional organizat care se ocupa cu plasarea de etnobotanice şi droguri de risc în cele două oraşe din Caraş-Severin, dar şi în Timişoara, mai stau cel puţin 40 de zile în arest.

Puiu şi Darius Stănescu, Sergiu Todor, Daniel Băran, Daniel Berari, Nicolae Căpîlnean şi Latinca Jurcă au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat sau aderare la acesta şi trafic de droguri. Primii cinci au venit astăzi în faţa instanţei pentru a se pune în discuţie oportunitatea judecării lor în stare de arest, ceilalţi doi fiind lăsaţi în libertate încă din momentul descinderilor ofiţerilor de la Crimă Organizată.

“A fost menţinută starea de arest preventiv a inculpaţilor Stănescu Puiu, Stănescu Darius-Nicolae, Todor Sergiu Valentin, Băran Daniel Florin şi Berari Daniel Emanuel, pe o perioadă de 40 de zile, începând cu data de 24 mai 2012, până la data de 02.07.2012, inclusive, având termen de judecată fixat la data de 7 iunie. Instanţa a respins cererea formulată de apărătorii inculpaţilor, cu privire la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

leader board 728 x 90 px