Interlopul Condraş vrea să plătească

Dintre contrabandiştii de ţigări arestaţi preventiv în dimineaţa zilei de 10 noiembrie a anului trecut, doar Gabriel Condraş, cunoscut ca fiind foarte violent, se mai află în arest. Membrii grupului infracţional condus de acesta sunt judecaţi în stare de libertate.

Alexandru Cătălin Dreşcan, Florin Dan Nicola, Bodgan Luţu, Florin Zgribuţ şi Loredana Elena Jurcă au recunoscut faptele reţinute de procurori în sarcina lor şi aşteaptă fără cătuşe la mâini să-şi primească pedepesele pentru iniţiere sau aderare la un grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări. În schimb, temutul Gabriel Condraş s-a încăpăţânat să-şi susţină nevinovăţia şi a rămas în arest. Avocatul său a formulat ieri mai multe cereri, dar una singură a fost admisă de instanţa Tribunalului Caraş-Severin. “A fost admisă cererea formulată de inculpatul Condraş Gabriel, prin apărătorul ales, privind comunicarea unui număr de cont bancar în care inculpatul să consemneze suma ce i-a fost stabilită de către partea civilă ca fiind cota sa de prejudiciu”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Condraş se arată dispus să plătească prejudiciul înainte ca instanţa să-l oblige printr-o sentinţă, doar, doar va fi pus în libertate.

Tot la termenul de ieri, Condraş a solicitat expertizarea înregistrărilor audio originale pe format CD şi confruntarea cu transcriptele acestor înregistrări. Cererea formulată prin avocat i-a fost respinsă deoarece acesta nu a putut indica nici măcar o neconcordanţă. Apărătorul liderului grupului a mai cerut audierea coinculpaţilor din prezenta cauză, numai că, odată ce aceştia şi-au recunoscut faptele, nu mai au niciun motiv pentru a răspunde altor întrebări ale instanţei. Acelaşi avocat a mai solicitat eliberarea în format electronic a înregistrărilor şedinţelor de judecată, cerere respinsă ca inadmisibilă. Tribunalul Caraş-Severin a admis în schimb cererea Ministerului Public şi a dispus menţinerea stării de arest preventiv a inculpatului Condraş pe o perioadă de 40 de zile.