“Împăratul” Simi şi “seniorul feudal” Anculia rămân în arest

În ciuda faptului că Tribunalul Timiş a dispus punerea în libertate a primarilor din Oţelu Roşu şi Socol, arestaţi în dosarul fraudei de la APIA Caraş-Severin alături de directorul Romică Anculia, ambii edili rămân în spatele gratiilor. Cel puţin pentru o vreme.  

 

Simion Iancu Simi şi Valentin Ghiţă s-au bucurat prea devreme. Curtea de Apel Timişoara a judecat astăzi recursurile declarate de Ministerul Public împotriva încheierii Tribunalului Timiş prin care a fusese respinsă propunerea prelungirii arestului preventiv. Primarii celor două localităţi cărăşene ar fi putut părăsi astăzi arestul cu interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii DNA au adunat însă noi probe şi au convins instanţa de recurs că ambii inculpaţi trebuie să rămână încătuşaţi. Curtea de Apel Timişoara a prelungit mandatele celor doi primari pentru încă 29 de zile. Aceeaşi măsură s-a dispus şi în cazul lui Anculia.

Procurorii anticorupţie nu au ascuns faptul că şi primarii altor localităţi din Caraş-Severin sunt în atenţia lor pentru că ar avea legătură cu fraudarea fondurilor europene pentru întreţinerea păşunilor. Mai mult decât atât, în cele 48 de ore cât ar fi avut telefonul sub supraveghere, Iancu Simion Simi s-ar fi dat de gol şi în legătură cu alte infracţiuni. Acelaşi lucru s-ar desprinde şi din zecile de înregistrări ambientale din biroul lui Anculia de la APIA.