Traficanţii de droguri merg la închisoare

Puiu Stănescu, Darius Stănescu, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor, Nicolae Căpîlnean şi Latinca Jurca riscau să primească între 5 şi 20 de ani de puşcărie, dar au scăpat mult mai ieftin. Nici aşa nu sunt mulţumiţi!

Acuzaţi de constituire în grup infracţional organizat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi etnobotanice, inculpaţii şi-au recunoscut faptele în faţa instanţei de fond de la Tribunalul Caraş-Severin. Au primit în consecinţă pedepse reduse cu mult sub minimul prevăzut de lege, dar toţi au atacat sentinţa cu apel.  Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au respins însă ca nefondate căile de atac şi au dispus menţinerea primilor patru în stare de arest preventiv, pentru că mai mai au varianta recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pedepse mici

Puiu Stănescu, liderul grupării, care coordona activităţile ilegale din spatele gratiilor, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Fratele său, Darius Nicolae Stănescu, recidivist şi el, a primit tot trei ani de puşcărie. Nicolae Căpîlnean, bărbatul bolbnav de cancer care şi-a motivat faptele pretinzând că avea nevoie de bani pentru tratament, va sta doi ani şi opt luni în penitenciar, asta dacă nu cumva starea lui de sănătate este foarte gravă şi atunci va fi internat într-un spital penitenciar. Ceilalţi patru inculpaţi, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor şi Latinca Jurca, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare.