EXCLUSIV: Rîpanu încalcă legile Omerta!

La Tribunalul Caraș-Severin au fost aduși astăzi din Penitenciarul Timișoara cei patru membri ai grupării care vroia să pună stăpânire pe Reşiţa. Ciprian Rîpanu pretinde că a fost amenințat de Tokar, iar pentru prima dată Bogdan Bujor a luat cuvântul, declarând că nu recunoaște nimic din rechizitoriu.

Rîpanu s-a despărțit de ceilalți trei din gruparea lui Bujor. Separarea se pare că vine în urma unui conflict dintre acesta și Randi Tokar. Totodată, Bogdan Bujor vorbește pentru prima dată despre faptele de care este acuzat, negând totul: „Acest rechizitoriu este făcut pe bănuieli. Nu consider că reprezint și nici nu am reprezentat vreodată vreo amenințare pentru cineva, nu sunt un pericol social, drept pentru care cer să fiu judecat în libertate.”

De asemenea, Bujor pune la îndoială credibiliatea martorilor din rechizitoriu, pe care pretinde că nu îi cunoaște personal: „Martorii ce apar în rechizitoriu nu au spus adevărul, eu nu m-am întâlnit niciodată cu acești oameni care pretind că mă cunosc”. El cere să fie eliberat pentru că are afaceri de care trebuie să se ocupe: „Am multe afaceri și afară, am aici un salon, iar toate sunt la pământ din cauză că sunt arestat și nu pot să mă ocup de ele”.

Rîpanu ia în considerare varianta recunoașterii întregului rechizitoriu și cere la rândul său să fie judecat în libertate, în principal din cauza faptului că nu se simte în siguranță în penitenciar: „Pentru mine arestul preventiv a reprezentat un șoc. Mă simt demoralizat și nu mai știu în cine să am încredere. Mă tem pentru viața mea, în principal din cauza vorbelor ce au circulat prin penitenciar după ce m-am certat cu prietenul meu Randi Tokar”. Avocatul lui Rîpanu, Teofil Drugărin, a dorit să înștiințeze instanța de faptul că cel pe care îl reprezintă a fost la ședințele cu psihologul penitenciarului din Timișoara, moment în care Rîpanu a vrut să clarifice faptul că nu e nebun.

Instanța a dat ocazia fiecăruia dintre cei patru arestați și Florinei Urziceanu să spună dacă doresc sau nu să își recunoască faptele descrise în rechizitoriu. Rîpanu a fost singurul care și-a exprimat dorința să obțină un termen pentru această variantă. Avocații celorlalți implicați au cerut doar eliberarea din arestul preventiv, argumentând că aceștia nu reprezintă un pericol social și se poate alege altă modalitate preventivă, cum ar fi să li se interzică să părăsească localitatea.

Gruparea lui Bujor va fi chemată din nou la tribunal pe data de 11 octombrie, dată până la care Rîpanu va trebui să analizeze dacă va merge pe varianta recunoașterii vinovăției și își va asuma faptele înscrise în rechizitoriu.