Traficanții de droguri din Caransebeș au ieșit de după gratii!

Încătușați în noiembrie anul trecut pentru trafic de droguri de mare risc, scop în care s-au constituit în grup infracțional organizat, tinerii conduși de cel poreclit „Muroiu” se întorc acasă după ce Tribunalul Caraș-Severin a respins propunerea procurorului de Combatere a Criminalității Organizate.

Instanța cărășeană a respins propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin privind prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţii Radu Antoniu Traian, zis „Muroiu”, Haragea Irinel Alexandru, Duţescu Gheorghe Iulian, Radu Bogdan Emanuel, Turnea Florin Cega Stelian Cosmin şi Vitan Marius și a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile. „Este o soluție temeinică și legală, pe care nu avem niciun motiv să o contestăm”, a declarant avocatul Cosmin Bolosin.

DIICOT a prezentat amănunte despre grupul infracțional organizat specializat în comercializarea de etnobotanice și alte amestecuri cu efect psihoactiv care acționa în municipiul Caransebeș, dar care plasa astfel de droguri și în Oțelu Roșu sau Reșița. „În acest moment, consider că e nevinovat, clientul meu se bucură de prezumția de nevinovăție. Eu am arătat și la momentul luării măsurii arestului preventiv că nu trebuie să se confunde infracțiunile de care e acuzat cu persoana inculpatului. S-ar încălca prezumția de nevinovăție”, a mai spus apărătorul lui „Muroiu”.