Traficant de droguri străin prins în fapt la Timișoara! Ce cantitate de substanțe a introdus în țară?

Procurorii DIICOT din Timişoara au dispus reținerea unui cetățean german pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc! Acesta a fost descoperit chiar în momentul comercializării substanțelor!

În perioada 2017-2019, inculpatul, cetățean german rezident în Germania, a dezvoltat o relație de tip furnizor- cumpărător cu un cetățean român rezident în municipiul Timișoara, în baza căreia i-a livrat acestuia din urmă, în mod regulat, diferite cantități de droguri de mare risc, precum amfetamină și cocaină. Sumele de bani aferente cantităților de droguri livrate urmau să fie plătite inculpatului prin viramente bancare într-un cont deschis în Germania.

Individul a introdus în țară, în data de 30 mai, o cantitate de 974,6 grame de amfetamină, disimulată în autoturismul personal, cu care a tranzitat frontiera prin PTF Cenad, iar ulterior, în cursul aceleiași zile, a comercializat-o cu suma de 4.750 de euro, fiind prins în flagrant chiar la momentul realizării tranzacției.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

banner 970 x 250