Tradițiile vechi din Banatul de Munte, în actualitate, la două școli reșițene

Tradiții vechi care nu sunt uitate, obiceiuri de Lăsatul Secului în Banatul de Munte, se păstrează și astăzi, ce e drept doar în unele localități, însă în fiecare an sunt promovate pentru păstrarea identității locale.

Carnavalurile populare de lăsatul secului sunt prezentate elevilor din municipiul Reșița. Scopul principal al acțiunilor este promovarea și conservarea tradițiilor și a obiceiurilor cu măști de primăvară.

Prima acțiune cu titlul „Carnavalurile populare la lăsatul secului – Nunta și Tocma Cornilor la Bănia” se va organiza luni, 9 martie, de la ora 10.00, la Școala Gimnazială nr. 9, dedicată elevilor din clasa a III-a, iar a doua, cu titlul „Carnavalurile populare de Lăsatul secului Leoarfele / Fă/a/șanc/g” este organizată la liceul Mircea Eliade, în 11 martie, de la ora 10.00.

Vor fi prezentate obiceiuri în urma unor cercetări de teren realizate de către elevii clasei a XI-a C, în diferite localități cărășene, ne-a precizat Ioan Benga, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii  Tradiționale Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/