Niciun impediment! Planurile pentru promenada de pe malul drept al Bârzavei prind contur

Treptat, malul drept al Bârzavei va deveni cel puțin la fel de atractiv ca cel stâng. Cel mai recent pas în acest sens a fost făcut săptămâna aceasta de consilierii locali ai Reșiței.

În unanimitate, consilierii locali ai Reșiței au aprobat studiul de fezabilitate pentru investiția generic numită: „Amenajarea promenadei și pistei de biciclete pe ambele maluri ale râului Bârzava, în Municipiul Reșița”. Este vorba de investiția ce vizează malul drept al râului, de la fostul bazin de înot din Lunca Pomostului, pe lângă terenul de tenis, până în bucla Bârzavei, vizavi de stația OMV.

În privința eventualelor inconveniente legate de zona de protecție a căii ferate care duce la Reșița Sud, primarul Reșiței, Ioan Popa, spune că nu există nicio problemă în acest sens, în condițiile în care reglementările CFR-ului sunt clare din acest punct de vedere. „CFR are două reglementări în această privință: una care se referă la o zonă de 20 de metri, iar alta de 50 de metri, de construcție sau de siguranță. O alee de promenadă sau o pistă de biciclete nu presupun eliberarea unei autorizații de construcții definitive, pentru că nu vorbim de construcția unei clădiri. Atât timp cât pe lângă o pistă de biciclete și o promenadă pietonală se pune un gard de siguranță cu linia de cale ferată, nu există impedimente din punctul de vedere al CFR-ului, cu reprezentații căruia am discutat deja, atât la Regională, cât și la Structura Centrală”.

Între OMV și MOL, în zona parcării, pe sensul de mers spre Govândari, este prevăzut să se construiască un pod pietonal peste Bârzava, care va ridica la 8 numărul podurilor ce vor fi construite în zona cu promenada pe malul drept al râului.

Proiectul este pregătit pentru finanțare, fie pe PNDL, fie pe fonduri europene.