Epistolă către bărbați, de 8 Martie: Despre femeie, cu dragoste!

Fie că e vorba de cea care ne-a dăruit viața, de soție, iubită, prietenă sau colega de serviciu. Toate merită iubirea noastră, mărturisită sau tăcută și doar de noi știută. Fără ipocrizie, pentru a fi în rând cu lumea, și nu doar astăzi, de 8 Martie. În fiecare zi a anului, în fiecare clipă a zilei, în fiecare moment petrecut lângă ea.

S-o facem, gândindu-ne la ea ca la un început de primăvară, cu vreme când frumoasă, când capricioasă, ca la un lan de grâu năpădit de flori de câmp, ca la o podgorie în care să te îmbeți de mirosul cosițelor și aroma buzelor, fără să apuci să bei un pahar de vin, ori ca la primii fulgi și la cel dintâi hombre de zăpadă, cum ar spune poetul. S-o iubim și când râde, dar și când plânge, când ne luminează diminețile ori ne întristează sufletul, când ne bucură privirea, dar și când ne lipsește din preajmă, când cuvintele nerostite prind conturul poemelor șoptite în liniștea nopții, dar și atunci când ia chipul zilelor dogoritoare de vară, cu tunete și fulgere.

Să iubim femeia, indiferent de anii trecuți în certificatul de naștere, de altarul și icoanele la care se închină, de locul în care își face cumpărăturile, de cât de mulați îi sunt blugii pe fese, de centimetrii tocului de la pantof, de parfumul scump sau deodorantul ieftin pe care îl folosește, de cât de adânc îi este decolteul și cât de generoși îi sunt sânii, de cât de des ajunge la salonul de înfrumusețare ori la sala de fitness, de mașina din care coboară, de bârfele care o însoțesc în lumea aceasta, de greșelile ori neputința ei, de dorurile ascunse, de durerea și suferința pe care le poartă cu demnitate.

Așadar, dragi bărbați: faceți-vă timp în fiecare zi și iubiți femeia, indiferent de vremea de afară și de vremurile pe care le trăiți, de contextul socio-profesional, aducându-i, dacă nu o floare, măcar liniște și speranță, mângâiere și un zâmbet, gândindu-vă că lumea asta nu ar fi existat doar cu noi.

La mulți ani tuturor femeilor din viața noastră!