Trădătorii din PNL Reşiţa, excluşi din partid! Cap de listă: fostul deputat Vali Rusu-Butoane!

Biroul Permanent Local al PNL Reşiţa, ales la sfârşitul săptămânii trecute, a avut azi după-amiază prima şedinţă în noua componenţă. Prilej cu care a început curăţenia de primăvară în partid!

Cu Nelu Popa singurul absent la şedinţă, motivat de participarea la întâlnirea cu investitorii americani prezenţi în judeţ la invitaţia primarului Reşiţei, întrunirea liberalilor a fost condusă de prim-vicepreşedinţii Organizaţiei municipale, Adrian Dacica şi Jaro Marşalic.

Vicepreşedintele Hadrian Popescu a propus plenului excluderea din PNL a celor care au făcut jocul altor partide în ultimele campanii electorale. După cum s-a subliniat explicit în şedinţă, cei 5 pseudo-liberali vizaţi de propunerea lui Popescu l-au sprijinit la alegerile locale din vara anului 2016 pe candidatul PSRO pentru funcţia de consilier local, Sorin Simescu (fost viceprimar democrat la Reşiţa), un mai vechi apropiat al lui Sorin Frunzăverde, iar apoi, la alegerile parlamantare, au susţinut-o pe Doina Frunzăverde, candidatul ALDE pentru Senat.

„S-a votat în unanimitate excluderea din partid a următorilor: fostul deputat Valentin Rusu, Cornel Pîrvan, Traian Tătucu, Marcel Bodrenci şi Marius Stan. Aceştia au făcut campanie electorală pentru PSRO la alegerile locale, respectiv pentru ALDE, unde candida Doina Frunzăverde, la parlamentare“, ne-a declarat Hadrian Popescu.

Întrebat de Express de Banat de ce a fost luată această măsură abia acum, vicepreşedintele PNL Reşiţa a avut răspunsul la el: „Începând din vară, de la alegerile pentru Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, Biroul Permanent Local a fost unul interimar. Acuma însă, avem un Birou proaspăt ales, care este îndreptăţit, prin mandatul primit la recentele alegeri din partid, să ia orice măsuri sunt necesare pentru binele Organizaţiei Municipale Reşiţa a PNL. Totodată, până în decembrie 2016, Vali Rusu era deputat, or, în această calitate, nu putea fi exclus din partid decât de conducerea de la Bucureşti a PNL. De-acuma a depins de noi, de organizaţia din Reşiţa“.

Pentru cine nu (mai) ştie, facem precizarea că Vali Rusu s-a făcut remarcat la nivel naţional votând în Parlament în locul mai multor colegi din PDL absenţi la şedinţa Camerei Deputaţilor. Momentul a fost surprins de mai multe televiziuni, dar Vali Rusu nu a considerat a fi normal să-şi dea demisia din funcţia de deputat. A rămas de atunci cu porecla deputatul „Butoane“. Vali Rusu a fost şi director general al SC Drumuri şi Poduri S.A. Caraş-Severin, firmă pe care a lăsat-o în pragul falimentului, în 2008, atunci când avea să devină deputat, candidând pe loc eligibil din partea PDL. În 2012 l-a urmat pe Sorin Frunzăverde în PNL, candidând astfel din nou pentru Parlament, pe loc garantat de USL (PNL-PSD). După ce a nu mai putut beneficia de sprijinul naşului său Sorin Frunzăverde, condamnat la închisoare cu suspendarea executării pedepsei, Vali Rusu nu a mai fost pus de conducerea PNL Caraş-Severin pe lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare.