Tractoraș de tuns iarba, cel mai ușor mod de a întreține un teren mare

tractoras

Să ai o grădină mare este un privilegiu, dar poate reprezenta o problemă atunci când vine vorba despre întreținere. Mulți oameni aleg să planteze câțiva copaci și să pună gazon pentru a se bucura de o livadă frumoasă, cu toate acestea, și gazonul trebuie întreținut. 

Dacă te numeri printre norocoșii care se bucură de terenuri mari sau livezi cu gazon, întreținerea acestora poate fi prea complicată pentru a fi realizată cu o simplă mașină de tuns iarba. Pentru a avea parte de un rezultat excelent cu minim de efort și cât mai rapid, ai nevoie de un tractoraș tuns iarba. Iată câteva modele și caracteristicile lor, pentru a înțelege de ce sunt potrivite pentru a transforma această muncă anostă într-o activitate ușoară și distractivă.

Tractoraș tuns iarba Breckner TG 7-62-ME

Acest tractoraș tuns iarba de la Breckner este ideal pentru întreținerea spațiilor verzi de dimensiuni medii. Este dotat cu motor Briggs & Stratton 950, cu o capacitate cilindrică de 223 centimetri cubi, o putere de 7 CP și 4 viteze + 1. Acest motor funcționează pe benzină și asigură rezistență și fiabilitate în timp. Este dotat cu pornire electrică, punerea în funcțiune fiind mult mai ușoară. Lățimea de tăiere este de 62 de centimetri, înălțimea fiind între 30 și 90 de milimetri. Coșul de colectare este de 130 de litri. Greutatea acestui tractoraș de tuns iarba este de 125 de kilograme.

Tractoraș tuns iarba O-Mac TG 13000

Acest tractoraș tuns iarba de la O-Mac este minunat pentru a te ajuta să întreții gazonul în cele mai bune condiții. Este dotat cu un motor Stiga ST 350 cu o putere maximă de 13 CP și 6 viteze. Capacitatea cilindrică este de 352 centimetri cubi, turația maximă a motorului fiind de 3600 rpm. Funcționează cu benzină și are pornire electrică. Capacitatea rezervorului de carburant este de 3.8 litri. Este recomandat pentru suprafețe de lucru de 1500 de metri pătrați. Are o lățime de lucru de 72 de centimetri și o viteză maximă de 8,8 kilometri pe oră. Capacitatea de colectare este de 170 de litri, iar greutatea acestui tractor este de 193 de kilograme. Nivelul de zgomot este de 100 de dB.

Tractoraș tuns iarba Breckner TG 13.5-98-LME

Ideal pentru a întreține grădina sau spațiile verzi, fiind potrivit pentru spații de dimensiuni medii. Aceasta mașină de tăiat iarba de la Breckner este fiabilă și rezistentă. Are un motor Briggs & Stratton cu o capacitate cilindrică de 344 de centimetri pătrați și 6 viteze. Puterea sa este de 13.5 CP și are aprindere electrică. Funcționează pe benzină și folosește o lamă din oțel. Vă va asigura o treabă mult mai bine făcută decât o mașină de tuns iarba. Are o lățime de lucru de 98 de centimetri și o înălțime de tăiere între 30 și 90 de milimetri. Greutatea sa este de 165 de kilograme.

Tractoraș tuns iarba Husqvarna R 115C

Acesta este un tractoraș de tuns iarba ușor de utilizat, echipat cu masă de tăiere Combi de 94 de centimetri și este potrivit pentru proprietarii de case care au nevoie de o mașină de tuns iarba eficientă, care poate tunde în jurul obstacolelor precum: copaci, paturi de flori și arbuști. Masa de tăiere Combi este prevăzută cu BioClip, ceea ce înseamnă că iarba mărunțită se descompune rapid și devine îngrășământ natural sau mâlci pentru gazon. Funcționează pe benzină și are o capacitate cilindrică de 500 centimetri cubi. Are 13 CP, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 10 kilometri pe oră. Transmisia este hidrostatică, iar pornirea este automată.

Capacitatea rezervorului este de 7 litri. Are funcție de colectare a ierbii, tăind iarba cu 2 lame, pe o lățime de 94 de centimetri și o înălțime între 25 și 75 de milimetri. Poziția de conducere este una foarte confortabilă, oferindu-vă siguranță și stabilitate. Centrul de greutate coborât al mașinii contribuie la îmbunătățirea tracțiunii, cât și a confortului utilizatorului. Suportul de pahar pentru băuturi răcoritoare poate fi utilizat în timpul cositului. Comenzile sunt ușor accesibile și oferă un confort optim utilizatorului. Datorită faptului că motorul este montat pe partea din spate a tractorașului, se obține o imagine mai clară a cositului și mai puțin zgomot și emisii în zona utilizatorului.

Spre deosebire de o mașină de tuns iarba, un tractoraș este mult mai rapid și mai ușor de operat pentru că doar trebuie condus. Mașina de tuns iarba, în schimb, trebuie împinsă și necesită mult efort și un timp mai îndelungat de lucru. Dacă ai un teren sau o curte mare, vei ieși mai în avantaj cu un tractoraș de tuns iarba, deși prețul acestuia poate fi destul de mare. Avantajul este că te vei bucura și vei beneficia de această investiție pentru mulți ani, mai ales dacă ai grijă să îl întreții periodic și să îl cureți atunci cât trebuie.