Totul e sub control de când a venit Pelici. Ripensia s-a impus cu Luceafărul Oradea înainte de vacanță

Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-0 în meciul jucat în Ciarda Roșie cu Luceafărul Oradea, grație reușitelor lui Bădăuță și Hecsko. Pe un teren afectat de vremea hibernală, cele două echipe au jucat bine, iar oaspeții au avut și o bară. La final, roș-galbenii au cântat din nou în vestiar, cum o tot fac de când a venit Alexandru Pelici.

Gazdele au început mai decise, cu o minge irosită cu ușurință de Bădăuță, dar și un gol nevalabil marcat de Dumiter, aflat în poziție de ofsaid. Oradea a avut o replică bună, cu un șut în transversală al lui Paraschiv, după un contraatac rapid. După o altă ocazie irosită de Dumiter, timișorenii au dat gol în minutul 26. Toma a bătut un corner, Străuț a trimis cu capul în bară, iar de acolo mingea a venit la Bădăuță, care a marcat. Dumiter și Monea au încercat să mai înscrie, dar fără succes, iar același Dumiter a irosit o imensă șansă în minutul 40, când a tras puțin pe lângă poarta lui Moga.

În a doua repriză, Chiorean a încercat să îl învingă pe Păduraru, dar nu a reușit. A urmat un șut peste poartă al lui Bădăuță, pentru ca ulterior spiritele să se încingă. Orădenii au cerut al doilea cartonșa galben pentru Anghelina, care a jucat cu o mască. De altfel, Pelici l-a scos rapid pe mijlocaș, iar ulterior, Prejmereanu i-a făcut reproșuri arbitrului Voina, însă spiritele s-au calmat. Bădăuță a fost aproape de o „dublă”, cu un șut scos de sub bară de Moga, iar în minutul 69, portarul Luceafărului a respins un șut al lui Dumiter, reluat de Mansour din 6 metri peste buturi.

Ripensia și-a mărit avantajul în minutul 78, când nu a mai construit, ci mingea a venit dintr-o greșeală a adversarului la Hecsko, care a tras din stânga la colțul lung. Presiunea roș-galbenilor a continuat. Moga a respins o lovitură liberă bătută de Monea pe poartă, iar în cele din urmă, Mansour a trimis cu capul tot peste poartă. În prelungiri, Dumiter a mai prins o cursă în mare viteză pe contraatac, dar a tras din nou pe lângă poartă, fără să marcheze golul cu care Ripensia o egala la golaveraj pe ASU Politehnica.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma  – Burdeţ, Anghelina (min 5p Mansour)- Monea, Zaluschi (min 77 Apro), Dumiter – Bădăuţă (min 82 Popovici)

Luceafărul Oradea: Moga – Oros, Preoteasa (min 68 C-tin Roșu), Al. Dulca (min 46 S. Pop), Chiorean, Luduşan, G. Paraschiv (min 53 C. Țîră). , Mitrică, Prejmerean, Moihedja, Al. Băican

Alexandru Pelici a spus că o analiză a lotului va urma zilele viitoare. „E foarte bine că atitudinea băieților e una pozitivă, una bună. Au înțeles că eu nu sunt un salvator, salvatorii sunt ei. Au arătat asta încet-încet. Îi felicit pentru tot ce au făcut în etapele acestea. Era important pentru noi să câștigăm cu echipele care se află în imediata apropiere a noastră în ceea ce privește clasamentul. Am făcut, cred eu, un joc bun și astăzi, chiar dacă în prima parte a fost un joc echilibrat. Până când a căzut primul gol și Luceafărul a avut o ocazie mare, prin care puteau să înscrie. Probabil dacă ar fi putut să înscrie primii, ar fi fost mult mai greu pentru noi. A fost un teren de luptă. Dezavantajată e echipa care construiește, dar nu pot să spun că Luceafărul a venit să joace distructiv. Îi felicit pentru acest lucru, a ieșit la joc, a pasat. Probabil că posesia e acolo, la jumătate, poate cu o ușoară posesie pentru ei. Dar după ce am marcat al doilea gol, noi am avut ocaziile mari și scorul putea fi mult mai mare, dar nu cred că era meritat”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Cristian Lupuț a fost mulțumit de evoluția echipei sale. „A fost un moment psihologic când am ratat noi în prima repriză, prin Paraschiv. Dacă reușeam să înscriem noi primii, eu zic că alta era soarta jocului. Dar acesta e fotbalul, a fost un joc frumos, de angajament, cu două echipe bune. Diferența au făcut-o două faze fixe. Noi avem foarte mulți jucători tineri, lipsiți de experiență. Dar mergem înainte, luptăm la fiecare joc, fiecare etapă. Sperăm ca la final de tur să vină și la noi Moș Crăciun cu vreo patru-cinci jucători. Eu sper că situația va intra pe drumul cel bun. Eu nu stau să mă apăr, încerc să joc fotbal, încerc să le imprim asta și jucătorilor. Îi felicit pentru joc, nu am ce să le reproșez, atitudine, joc bun. Doar lipsa de concentrare la fazele fixe. Pe parcursul turului am suferit enorm la fazele fixe. Asta e tinerețea. Trebuie să fim realiști, pentru că pe lângă jucătorii tineri pe care îi avem în lot, ne trebuie patru cinci jucători cu experiență Oros, Vasile Pop, care azi a fost suspendat”, a precizat impresarul Oradiei.

Ripensia iernează pe locul 12, cu 25 de puncte, la egalitate cu ASU Politehnica, care are golaveraj -5,  față de -6 al roș-galbenilor.