În loc de instalație pentru brad, ACS Poli rămâne cu „lanterna roșie” după meciul pierdut la Brăila

ACS Poli a dovedit că îi e greu să lege victoriile și a pierdut la scorul de 2-0 meciul decisiv de la Brăila. Dacia Unirea a înscris prin Ben Abda Hamza și Andrei Pleșa, în timp ce alb-violeții nu au putut marca și, după 21 de jocuri, rămân cu doar 17 goluri marcate și sub  jumătate de punct pe etapă.

După un șut peste poartă al lui Haruț, gazdele au deschis scorul în minutul 8. După o lovitură liberă din stânga, Ben Abda Hamza a marcat cu capul din 10 metri. Timișorenii au încercat în zadar să înscrie. Mai întâi, Golda a prins două șuturi peste poartă, pentru ca apoi și Drăghici să facă la fel. Până la urmă, chiar înainte de pauză, Bîrnoi a centrat pentru Drăghici, dar portarul Avram a respins de pe linia porții.

În repriza a doua, Van der Driest a reluat puțin peste poartă, după o lovitură cu capul de la 10 metri. Brăila a dominat, iar Ciucureanu a marcat din ofsaid. În minutul 73, după un corner bătut de Haruț, gazdele au plecat contraatac și, deși timișorenii au îndepărtat pericolul în prima fază, Andrei Pleșa a înscris cu un șut dela 20 de metri. De la 2-0, Bîrnoi și Stere au mai încercat să îl învingă fără succes pe portarul Avram.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram  – Coteţ, Merville, B. Hamza, Manu – Ciucureanu, Pleşa, Lu, Hîmpea – Van den Driest, Vitan (min 94 Le Metayer)

ACS Poli Timișoara: M. Contra – Foca (min 80 Bocșan), Melinte, Ivanov, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea, Bîrnoi (min 80 D. Pop) – Oct. Drăghici, Stere

ACS Poli a terminat prima parte a sezonului pe locul 20, cu 10 puncte, 17 goluri marcate și 45 primite.