Ediția TimFloralis 2019, programată chiar de Florii. Autoritățile vor să sincronizeze festivalul cu… lalelele!

Autoritățile au stabilit data de desfășurare a celei de-a IV-a ediții a Festivalului TimFloralis, care anul viitor va cuprinde toate cele trei piețe principale din oraș. Pentru 2019, Nicolae Robu vrea, pe cât posibil, ca festivalul să se suprapună cu perioada în care lalelele din Piața Victoriei vor fi înflorite. 

Așadar, TimFloralis va avea loc în perioada 19-21 aprilie, adică în sfârșitul de săptămână în care creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Robu speră ca târgul să coincidă cu perioada când înfloresc lalelele. „În Timișoara noi trebuie să păstrăm acest apelativ străvechi al orașului (n.r. orașul florilor). Am cerut să fim atenți la perioada de vârf a lalelelor, pentru că nu la fiecare ediție ne-am sincronizat. În 2018 s-a întâmplat să fie totul superb, numai că lalelele au trecut, acesta a fost minusul”, a precizat Robu.

În 2019, târgul va fi organizat în Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii. Tematica din acest an este ”Floral Hapiness” (fericirea florală). La cele trei zile de festival vor fi implicați designeri, arhitecţi, peisagişti, florişti internaţionali, ecologişti, studenţi, elevi, şcoli, universități, artişti, firme şi comercianţi.

La târg vor fi și spectacole pentru timișoreni

Organizatorii promit și spectacole inedite de muzică şi dans, evenimente cu şi pentru copii. Firește, nu vor lipsi expoziţiile florale şi de aranjamente, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, o paradă a modei cu accesorii florale.

Au început înscrierile

Designerii floriști care doresc să participe pot trimite o scurtă propunere de proiect la adresa de mail boe@primariatm.ro până în 31 ianuarie 2019. Propunerea trebuie să conțină o scurtă descriere, amplasament dezirabil, un buget necesar, reprezentare grafică aproximativă şi număr de contact.

Sursa foto: timisoarastiri.ro