Toți cu Felix Borcean!

Actualul primar al Caransebeșului candidează pentru un nou mandat din postura de independent, dar are în spate susținerea majorității partidelor politice: PMP, PSD, ALDE, PPU-SL și chiar USR-PLUS!

Felix Borcean i-a convins până și pe foștii săi adversari că e cea mai bună opțiune pentru Caransebeș, astfel că, aseară, la masă cu Silviu Hurduzeu și Sorin Grindeanu, doi lideri social-democrați, dar și prieteni buni din adolescență, a fost asigurat de susținerea PSD în alegerile locale din 27 septembrie. Înainte de asta o făcuse și PMP, prin vocea președintelui Ionuț Popovici. „Am ajuns la concluzia că este cea mai bună variantă. Rămâne doar ca organizația din Caransebeș să valideze susținerea lui Felix Borcean de către noi. Am ales să susținem cel mai bun candidat pentru Caransebeș, chiar dacă el nu este membru PSD”, a declarat Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin, pentru expressdebanat.ro.

Felix Borcean își maximizează atât de mult șansele prin acest suport social-democrat, încât ar fi o surpriză de proporții să piardă în fața liberalei Andra Pleșa. În politică s-au văzut multe, e adevărat, dar cel puțin calculul hârtiei indică un câștigător știut dinainte. „Este un lucru mai rar întâlnit ca un partid de talia PSD să nu aibă candidat într-un municipiu, dar probabil că și sondajele făcute au împins spre aceste discuții, finalizate cu sprijinul pe care social-democrații mi-l vor acorda. Făcând această alegere cei de la PSD, îmi dau seama că și ei gândesc pozitiv, că nu mai au un baron în partid și că acolo e mai multă democrație decât a fost vreodată. Nu același lucru l-aș putea spune despre PNL sau Pro România. În PNL, spre exemplu, deși Andra Pleșa e plasată mai prost decât ceilalți posibili candidați în sondaje, ea va fi candidat doar pentru că așa a hotărât cel care guvernează partidul. E lăudabil și că Silviu Hurduzeu și ceilalți au înțeles acest lucru și au ieșit oarecum de sub mantia lui Mocioalcă. E lăudabil că ne-am dat mâna și cu Silviu Hurduzeu, și cu Petrică Schinteie, și cu Bebe Iova sau Marius Damian și sper să iasă ceva bun pentru Caransebeș”, a declarat Felix Borcean.

Pe lângă PMP și PSD, actual edil-șef, de care PNL s-a dezis după vreo doi ani de mandat, se bucură și de sprijinul altor formațiuni. Alianța USR – PLUS se vede obligată de la centru să-și pună candidat propriu sau să meargă alături de PNL. A ales prima variantă, neavând încotro. Înainte de asta îi oferise lui Borcean tot sprijinul. „Eu am încă încredere în oamenii din USR și pot spune că am o susținere destul de largă în Caransebeș. Și ALDE e cu noi, la fel și PPU-SL, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Mai trebuie să ni se alăture Pro România și atunci chiar am coalizat toate forțele. Eu candidez independent, ca să fie clar, dar fără forțe politice nu poți să ai un mandat de succes, ăsta e singurul motiv pentru care am acceptat alăturarea mea oarecum antagonică celor de la PMP sau PSD. Am făcut-o pentru comunitate”, a adăugat Borcean.