Tot mai mulți „turiști” din Orientul Mijlociu, la granițele județului Caraș-Severin

explo 1000x200

După ce ieri 14 cetățeni din Orientul Mijlociu au forțat granița României prin PTF Naidăș, astăzi, alți 6 bărbați au fost opriți de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în țara noastră.

Polițiștii de frontieră din Naidăș au prins și astăzi persoane care intenționau să intre ilegal în România, mergând pe câmp, pe direcţia localităţii Milcoveni, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. La fel ca ieri, în urma verificărilor s-a constatat că oamenii provin din țări ale Orientului Mijlociu, mai exact Irak, Iran, Siria și Palestina. Este vorba despre 6 bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, care au declarat, la fel ca și conaționalii lor, că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 6 persoane urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara”, informează Poliția de Frontieră printr-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Cetățeni din Yemen, Irak și Siria forțează granițele județului Caraș-Severin!

banner 970 x 250