Tot mai multe taxe restante achitate

Reșițenii au început să-și achite taxele restante. Direcția de Taxe și Impozite din cadrul primăriei a recuperat, în iulie, cu 20 la sută mai mulți bani decât în luna iunie.

Față de luna precedentă au crescut semnificativ numărul adreselor de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești. Dacă în iunie numărul acestora era mai puțin de 1000, în luna care tocmai s-a încheiat au fost întocmite aproape 1400 de astfel de adrese. Și sumele recuperate din impozite, taxe și amenzi contravenționale au crescut simțitor.

” Serviciul de Executare Silită şi Urmărire Bunuri al Direcţiei Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa a recuperat, în luna iulie, suma de 87200 de lei din impozite, taxe şi amenzi contravenţionale, ceea ce înseamnă cu 18000 de lei mai mult decât în luna iunie”, a declarat Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al  Primăriei Municipiului Reșița.

leader board 728 x 90 px

Numărul persoanelor fizice care și-au achitat debitele restante provenind din impozite este, însă, în scădere față de luna precedentă. Puțin peste 200 de dosare au fost înregistrate în acest sens în iulie, cu 100 mai puține decât în iunie. Aceste date sunt totuși ridicate dacă le comparăm cu luna mai, când numărul dosarelor de executare silită pentru persoanele fizice a fost de numai 30.