Vezi aici notele profesorilor la titularizare!

Profesorii cărășeni au scăpat ieri de emoțiile examenului de titularizare. Rezultatele testării au fost afișate la centrele de examinare, dar și la sediul Inspectoratului Școlar Județean. Aproape 75 la sută dintre dascălii care s-au înscris la concurs au luat note peste 5.

Aseară târziu, rezultatele au fost urcate pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării. Fiecare școală în parte a fost nevoită să își posteze notele obținute de profesorii ce și-au dat examenul în acel centru. Astfel, notele fiind făcute publice, oricine poate vedea rezultatele chiar aici.

Peste 500 de profesori au participat săptămâna trecută la examenul de titularizare. O treime dintre aceștia au luat note mai mari de 7, ceea ce înseamnă că pot aplica pentru unul dintre cele 80 de posturi titularizabile din județ. Maria Popovici, o profesoară de geografie din Bocșa, este singurul cadru didactic din Caraș-Severin care a luat nota 10 la examen.

leader board 728 x 90 px

”Așa cum ne așteptam, rezultatele sunt relativ bune, în sensul că numai 25 la sută dintre candidați au luat note sub 5. Aproximativ 75 la sută au luat note de trecere, iar dintre aceștia, mai mult de jumătate au luat note mai mari de 7”, a precizat Nicolae Grindeanu, inspector școlar general adjunct, în cadrul ISJ Caraș-Severin.

Cei care au luat examenul, dar cu o notă mai mică de 7, vor putea aplica pentru un post de titular, dar numai pentru o perioadă determinată. Cadrele didactice care nu au luat notă de trecere la examenul din acest an pot depune contestații până mâine. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 9 august.