Deși, la începutul anului școlar, 372 de unități de învățământ din Caraș-Severin se aflau sub incidența Scenariului 1 (verde), care presupune participarea elevilor la cursuri în varianta tradițională, în ultimele zile, din cauza recrudescenței cazurilor de COVID-19, CJSU a hotărât ca în 260 de școli să se aplice Scenariul verde, în timp ce, în alte 149, să-și găsească aplicabilitate Scenariul Galben. Nicio unitate de învățământ de pe raza județului nu este nevoită să aplice Scenariul 3, cel care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități online.
Potrivit celor transmise de ISJ Caraș-Severin, situația în ceea ce privește continuarea actului educațional se prezintă astfel:
– 260 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
– 149 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
– nicio unitate de învățământ în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Chiar dacă nicio unitate de învățământ nu se află sub incidența Scenariului 3, există totuşi câteva clase unde Scenariul roșu a fost aplicat în mod punctual, ca urmare a confirmării cazurilor de infectare cu SARS CoV-2, în rândul elevilor din acele clase.
Dintre unitățile școlare care au fost nevoite să suspende cursurile anumitor clase, pe o perioadă de 14 zile, se pot enumera:
– Liceul „Hercules” Băile Herculane: clasa a XI-a B;
– Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița: clasa a XII-a C;
– Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa: clasa a XII-a A;
– Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița: clasa a VIII-a;
– Grupa „Piticilor”, Grădinița cu Program Prelungit Reșița.
Față de cazurile de mai sus, au mai apărut două clase care își vor desfășura activitatea didactică în mediul online. Vorbim aici despre o clasă din cadrul Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reșița, cealaltă clasă aparținând Colegiului Tehnic Reșița.